2024. április 19. 10:08
KezdőlapSuperbikevan der Mark: Nehéz visszatalálni a ritmusba

van der Mark: Nehéz visszatalálni a ritmusba

A kétnapos barcelonai Superbike-tesztre a sérüléséből lábadozó Michael van der Mark is visszatért. Összességében elégedett volt, de tudja, időbe telik, amíg visszaszokik a versenyzésbe.

A május 20-án Estorilban elszenvedett combnyaktörése óta Michael van der Mark mindössze egy napot ült motoron, július 8-án egy asseni pályanapon egy sorozatgyártású M1000RR-rel. A kétnapos teszt a Circuit de Catalunya pályán, ahol mind az öt gyártó jelen volt gyári csapataival, a holland visszatérését jelentette három hónapos szünet után.

Az első tesztnapot követően, amelyen 1,6 másodpercet veszített Jonathan Rea legjobb idejéhez képest, van der Mark nyugodt volt, de egyben mégiscsak türelmetlen is, hiszen gyorsabb szeretett volna lenni. Azonban tisztában van vele, hogy újra hozzá kell szoknia a motorozáshoz.

„Nehéz visszatalálni a ritmusba ismerte el Michael. „Összességében nem volt rossz. Kipróbáltunk néhány dolgot, próbálom visszanyerni a sebességemet. Nem voltam olyan gyors, mint szerettem volna. De most van még három hetem, hogy felkészüljek Magny-Cours-ra. Biztos vagyok benne, hogy amikor ott motorra ülök, sokkal jobban fogom érezni magam.”

Franciaországban a hathetes nyári szünet után a szeptember 9-11-i hétvégén a szezon második felébe lép a Superbike-világbajnokság.

Van der Mark „egyértelmű előrelépésnek” nevezte az új Kalex lengőkart. Hozzátette: „De a csomag egészének javulnia kell ahhoz, hogy az élmezőnyben harcolhassunk a srácokkal. Jó, hogy Scott Redding és én is hasonlóan nyilatkoztunk. Megoldásokat kell találnunk arra, hogy a motor jobban kormányozható legyen a kanyarokban. De ez nem újdonság, már egy ideje ezen megyünk keresztül”.

A két nap összesített időmérőjén van der Mark 2,4 másodpercet veszített Rea legjobb idejéhez képest. A BMW versenyzője azonban nem hajtotta az időeredményeket, és nem is használta a kvalifikációt. A Pirelli új, szuperlágy első abroncsának tesztelésétől is tartózkodott.