2024. március 29. 09:27
KezdőlapSuperbikeBautista: Nagy szerencsém volt

Bautista: Nagy szerencsém volt

Amikor a Superbike-világbajnokságot vezető Álvaro Bautista a Magny-Cours-i második szabadedzésen bukott, és ismét a sérült jobb kezére esett, az Aruba Ducati csapatnál mindenkinek elakadt a lélegzete.

A Donington Parkban, július 16-án történt balesete során Álvaro Bautista elesett, és súlyos zúzódásokat, emellett szalagszakadást szenvedett. Nem tört el semmije, de a keze hetekig akadályozta.

„A kezem tökéletes, semmi gond.” – öntött tiszta vizet a pohárba Bautista, amikor péntek délután egy kis újságírói csoport kérdéseivel szembesült.

„Ugyanaz az oldal érintett, de semmi gond. Szerencsém volt, hogy nem sérültem meg újra.”

„Mivel nem volt tapadásom a kanyar kijáratánál, változtattunk valamit a beállításokon. Ez rögtön jobb volt, sokkal gyorsabban jöttem ki a kanyarból, de a következő előtt ugyanott fékeztem. A sebesség nagyobb volt – és ahelyett, hogy egyenesen mentem volna, megpróbáltam befordulni. Az én hibám.”

Bautista negyedik lett az FP1-en, ahol csak az első percekben volt száraz a pálya. A vizes FP2-ben ismét negyedik lett, de majdnem egy másodpercet veszített a leggyorsabb Jonathan Rea ellen.

„Nincs sok tapasztalatom a Ducatival itt a száraz pályán. 2019-ben az első száraz tapasztalatom az 1. futam volt. Doningtonban és Mostban tudtam egy kicsit támadni a körülményekhez képest, szóval ki tudja. Egy dolog biztos, ez egy nehéz pálya számomra.”