2024. április 16. 20:30
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Ilyen problémám még sosem volt

Razgatlıoğlu: Ilyen problémám még sosem volt

„Valószínűleg könnyedén megnyerhettem volna a versenyt” – mondta a Superbike-világbajnok Toprak Razgatlıoğlu Magny-Cours-ban. A Yamaha sztárja azonban a harmadik körben elesett, mert gondjai voltak a fékkel.

Toprak Razgatlıoğlu önhibáján kívül rendkívül ritkán hibázik. Magny-Cours-ban minden adott volt ahhoz, hogy megnyerje a szezon hetedik futamát, és csökkentse a lemaradást a világbajnoki éllovas Álvaro Bautistával szemben. A török azonban a futam elején bukott, akárcsak Jonathan Rea – egymástól függetlenül.

„Már reggel gondjaim voltak a fékkel. Az FP3 után kitisztítottuk az egész rendszert és olajat cseréltünk, de a kvalifikáción ismét gondjaim voltak. A versenyen megint ugyanez történt, és folyamatosan újra kellett állítanom a fékkart a kormányon. A második körben a fékkar egyre közelebb került az ujjaimhoz. Alkalmazkodtam és jobban fékeztem, mert először nem történt semmi. Aztán hirtelen a fékkar megint távolabb került, ugyanolyan erősen meghúztam, és a teljes fékhatás azonnal beindult. A hátsó kerék a levegőbe emelkedett, és úgy döntöttem, hogy egyenesen megyek. Furcsa hiba, általában nem szoktam balesetet szenvedni.”

A török végül folytatni tudta a versenyt. 21 kör után tizenegyedik lett – ezzel öt világbajnoki pontot mentett.

„A 11. hely jobb, mint a 24., és öt pont jobb, mint egy bukás” – jegyezte meg.

„Az egész versenyen fékproblémáim voltak, a fékkar folyamatosan mozgott. Valószínűleg könnyedén megnyerhettem volna ezt a versenyt, a versenytempóm nagyon erős volt. A baleset után nem motoroztam úgy, mint azelőtt, mert féltem, hogy megint bukás lesz a vége. Remélhetőleg vasárnapra kézben tartjuk a problémát, és harcolhatok a győzelmekért. Minden alkatrészt kicserélünk, ilyen problémám még soha nem volt.”

„Még sok verseny van hátra, a vasárnapi kettőre koncentrálok.”