2024. április 19. 16:48
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Megpróbálom megnyerni mindhárom futamot

Razgatlıoğlu: Megpróbálom megnyerni mindhárom futamot

A Superbike-világbajnok Toprak Razgatlıoğlu pénteken a vizes pályán Magny-Cours-ban küszködött a Yamaha beállításaival.

A Magny-Cours-i FP1-es idők nem jelentenek semmit, mert néhány perc után elkezdett esni az eső. Azok, akik nem mentek gyors kört rögtön az elején, messze lemaradtak a napi ranglistán, mivel az FP2 nedves pályán zajlott.

A Yamaha sztárja, Toprak Razgatlıoğlu az FP1-ben harmadik, az FP2-ben pedig tizedik lett. Az összesített időmérőn ez egyben a 3. helyet is jelenti, hiszen a 24 versenyzőből 18-an az FP1 elején állították be a legjobb idejüket.

„Furcsa nap, legalább tudtam gyakorolni vizes időben. Lassan megtaláltam az önbizalmamat, de Johnny nagyon gyors volt az esőben. Nem volt elég tapadásom, és ezért nem tudtam eléggé bedőlni a kanyarokba. Úgy néz ki, hogy szombat reggel ismét esni fog, akkor egy másik beállítást fogok kipróbálni.”

„Újra megpróbálom megnyerni mindhárom futamot” – fogalmazta meg céljait a török.

„Tavaly nagyon gyors voltam itt, sok adatunk van, és ismerjük a motort. Ugyanez a helyzet Johnnyval is. Ezért nem érdekel az időjárás, számomra semmin sem változtat. Nem tudom, mennyire leszek jó féktávon nedves pályán – szárazon mindig erős vagyok. Vegyes körülmények között is nagyon gyors vagyok slick-ekkel.”