2024. március 29. 10:31
KezdőlapSuperbikeRea: Haslam ugyanígy járt pár éve

Rea: Haslam ugyanígy járt pár éve

Jonathan Rea első versenye Magny-Cours-ban már két kör után véget ért, amikor a második helyen haladva az utolsó sikánban kiesett.

„Nem sok mindent lehet mondani a mai napról, ez frusztráló” – jegyezte meg Jonathan Rea a szombati nullázás után.

„Egy érzékelő volt a vesztem – a féknyereg légbeömlője alatti fékérzékelő a szegélykőhöz ért. Úgy éreztem, mintha a villaláb a betondarabnak ütközött volna. Egyszerűen csak minimális volt a távolság, ez épp elég volt.”

„Haslam ugyanilyen balesetet szenvedett néhány évvel ezelőtt” – emlékezett vissza a Kawasaki sztárja.

„Egyszerűen frusztráló, a motor eléggé meghajlott a baleset után, különösen a kormány, és a burkolat is eltört. Egyszerűen nem tudtam a kormányt olyan helyzetbe hozni, amiben kényelmesen éreztem volna magam, ezért jöttem ki a bokszba, amúgy is olyan nagy volt a lemaradásom.”

A bokszkiállás után a hatszoros világbajnok egy kör hátrányban visszatért, hogy információkat gyűjtsön a holnapi futamokra való tekintettel. Ennek oka az volt, hogy az esős pénteki nap után kevés volt a gyakorlásra szánt idő.

„Megértettük a motort, a gumiabroncsokat is, a pozitív és negatívumokat. Nagyon boldog vagyok, hogy nem adtam fel, amikor könnyű lett volna bedobni a törülközőt. Nagyon hálás vagyok a szerelőimnek is, akik minden körben bátorítottak a bokszutcában. Gyűjtöttünk néhány adatot, pontokat nem, de a ritmus rendben volt. Persze most már nehezebb lesz a bajnokság.”

Álvaro Bautista ugyanis győzelmével 56 pontra növelte előnyét.

„A ritmusom hasonló volt, mint Bautistáé és Topraké. Majd utóbbi is elesett. Láttam a nagy képernyőn, hogy nem volt az elöl lévő csoportban. Ezért feltételeztem, hogy kiesett, de aztán láttam egy másik klipet róla egy furcsa helyen a pályán” – mesélte az északír.