2024. április 19. 23:30
KezdőlapSuperbikeBautista: Ez szándékos volt

Bautista: Ez szándékos volt

Jonathan Rea a kavicságyba taszította az összesítettben vezető Álvaro Bautistát a Superbike-világbajnokság második fő futamán Magny-Cours-ban. A spanyol rendkívül dühös.

Az eset a 2. körben történt: Toprak Razgatlıoğlu vezetett Álvaro Bautista előtt, Jonathan Rea a kanyar bejáratánál belehajtott a spanyol oldalába. Rea ezért a manőverért hosszú körös büntetést kapott, de ez csak körülbelül 2,5 másodpercébe került – az északír az ötödik helyen ért célba.

Bautista alig tudta elhinni, mi történt.

„Rea felelőtlenül motorozott, hozzám ért és lelökött a pályáról” – jegyezte meg a 37 éves versenyző.

„Hihetetlen, hogy egy ilyen világbajnok, mint ő, ilyen manővert csinál. Ez nem vezetési hiba volt, ez szándékos volt. A büntetés, amit ezért kapott, nem igazságos. Egyenesen belém hajtott, és én elestem. Ha szándékosan kiküldesz egy másik versenyzőt a pályáról, és csak egy hosszú körös büntetést kapsz érte, többet nyersz, mint amennyit veszítesz.”

Bautistának ismét megvolt a tempója az első helyhez, a dobogóhoz pedig biztosan. Az incidens miatt 25 pontot veszített a győztes törökkel,, és tizenegyet az északírrel szemben. Az Aruba Ducati versenyzője már csak 30 ponttal áll az összesített tabellán.

„Jelenleg nem a bajnoksággal foglalkozom, hanem a manőverrel” – hangsúlyozta Bautista.

„Elfogadhatatlan, hogy ilyesmit tegyenek egy versenyen. Egy világbajnoki futamon és egy ilyen nagy bajnoktól, mint ő. Szerencsés vagyok, hogy fizikailag semmi bajom nincs. A pont az pont – de sokkal fontosabb, hogy az ilyen akciók ne ismétlődjenek meg.”