kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeRinaldi: Ez egy nagyon fontos dobogó

Rinaldi: Ez egy nagyon fontos dobogó

A Ducati gyári pilótája, Michael Ruben Rinaldi a dobogón végzett a Superbike-világbajnokság második fő futamán vasárnap Magny-Cours-ban.

- Hirdetés -

Sikeres napot zárt Michael Ruben Rinaldi Magny-Cours-ban, hiszen az olasz a második helyen végzett a futamon. Rinaldi számára ez volt a harmadik dobogós helyezés a 2022-es Superbike szezonban, a világbajnokságban a 4. helyen áll, közvetlenül Bautista, Razgatlioglu és Rea mögött.

“Néhány futam óta tudjuk, hogy van bennünk potenciál, de még soha nem tudtunk dobogós helyezést elérni” – mondta Rinaldi az interjúban. “Végre ez egy feloldás a magamra helyezett nyomás alól. Megvoltak a lehetőségeim, hogy jó eredményeket érjek el, a Mostban és a szombati futamon is hibáztam, de a sebességem megvolt. Nagyon boldog vagyok.”

- Hirdetés -

A 26 éves versenyző ezután a futamáról beszélt. “A verseny közepe felé nagyon keményen nyomtam, mert el akartam szakadni a csoporttól. De Toprak követett engem, ő tudott egy kicsit spórolni a gumikkal. Amikor megelőzött, ismét mindent beleadtam, de az utolsó körökben hibáztam. A hátsó guminak sajnos teljesen vége volt. Az utolsó előtti körig nyomtam, de második voltam, aztán már csak a pozíciót menedzseltem. Topraknak több volt a tarsolyában a végén. Kár, mert szerettem volna nyerni.”

“Ez egy nagyon fontos dobogó, még soha nem voltam a pódiumon Magny-Cours-ban. Nagyon fontos a jövőre nézve”tudja a Ducati versenyzője. “A csapat és a Ducati mindig támogat engem. Ez a második évem ennél a csapatnál, és ők tették lehetővé számomra mindezt. Nem akarok panaszkodni dolgokra vagy kívülről jövő nyilatkozatokra, egyszerűen csak hálás vagyok mindenért.”