2024. április 24. 21:15
KezdőlapSuperbikeRinaldi: Ez egy nagyon fontos dobogó

Rinaldi: Ez egy nagyon fontos dobogó

A Ducati gyári pilótája, Michael Ruben Rinaldi a dobogón végzett a Superbike-világbajnokság második fő futamán vasárnap Magny-Cours-ban.

Sikeres napot zárt Michael Ruben Rinaldi Magny-Cours-ban, hiszen az olasz a második helyen végzett a futamon. Rinaldi számára ez volt a harmadik dobogós helyezés a 2022-es Superbike szezonban, a világbajnokságban a 4. helyen áll, közvetlenül Bautista, Razgatlioglu és Rea mögött.

„Néhány futam óta tudjuk, hogy van bennünk potenciál, de még soha nem tudtunk dobogós helyezést elérni” – mondta Rinaldi az interjúban. „Végre ez egy feloldás a magamra helyezett nyomás alól. Megvoltak a lehetőségeim, hogy jó eredményeket érjek el, a Mostban és a szombati futamon is hibáztam, de a sebességem megvolt. Nagyon boldog vagyok.”

A 26 éves versenyző ezután a futamáról beszélt. „A verseny közepe felé nagyon keményen nyomtam, mert el akartam szakadni a csoporttól. De Toprak követett engem, ő tudott egy kicsit spórolni a gumikkal. Amikor megelőzött, ismét mindent beleadtam, de az utolsó körökben hibáztam. A hátsó guminak sajnos teljesen vége volt. Az utolsó előtti körig nyomtam, de második voltam, aztán már csak a pozíciót menedzseltem. Topraknak több volt a tarsolyában a végén. Kár, mert szerettem volna nyerni.”

„Ez egy nagyon fontos dobogó, még soha nem voltam a pódiumon Magny-Cours-ban. Nagyon fontos a jövőre nézve”tudja a Ducati versenyzője. „A csapat és a Ducati mindig támogat engem. Ez a második évem ennél a csapatnál, és ők tették lehetővé számomra mindezt. Nem akarok panaszkodni dolgokra vagy kívülről jövő nyilatkozatokra, egyszerűen csak hálás vagyok mindenért.”