2024. április 19. 13:47
KezdőlapSuperbikeLowes: Ez egy szolid hétvége volt

Lowes: Ez egy szolid hétvége volt

Magny-Cours keserű találkozó volt a Kawasaki számára. Alex Lowes azonban három negyedik helyezéssel zárt és a 2022-es Superbike-világbajnokság eddigi legjobb versenyhétvégéjét produkálta.

„Szerettem volna a dobogóra kerülni, de három negyedik hellyel ez egy szolid hétvége volt” – magyarázta Lowes.

„A legutóbbi barcelonai teszten változtattunk egy kicsit a Showa lengéscsillapítón, ami sokkal jobb érzést adott a kanyarból való kigyorsításnál. Ez volt az első versenyhétvége, ahol ezt használtuk. Szóval bíztam benne, hogy magasabb hőmérsékleten is tisztességes munkát fogok végezni.”

Lowes a Superpole-ban a második sor 6. rajtpozíciójáért küzdött, és a futamokon is csak az első körökben volt képes harcolni.

„A verseny elején az új gumikkal lemaradtam a többiekkel szemben, akik viszonylag könnyen meg tudtak előzni. Ettől eltekintve elégedett vagyok a hétvégével. A motorom nagyon jó volt a pálya egyes részein. Nem igazán tudtam jól előzni, majd elhúzni. A Superpole futamban Scott mögött voltam, és többször is megpróbáltam megelőzni, de nem jártam sikerrel. Aztán elkövetett néhány hibát, én pedig néhány gyors kör segítségével meg tudtam lépni tőle. Ezután hasonló tempót mentem, mint Johnny, ami jó jel. Elégedett vagyok. A verseny közepén azonban egy kicsit bepánikoltam, amikor az első gumi elkezdett csúszni – különösen a 3-as kanyarban. Miután nagyon elkopott, néhány körre még elég volt ugyan, így a végén újra támadni tudtam.”