2024. március 29. 10:32
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu kiállt Rea mellett

Razgatlıoğlu kiállt Rea mellett

Nyilvánvalóan minden szurkolónak és versenyzőnek megvan a véleménye a vasárnapi második főfutamon történt esetről, amikor Rea nemes egyszerűséggel kitette a pályáról riválisát, Álvaro Bautistát. Íme néhány vélemény a versenyzőktől.

Az elmúlt hétvége legmeghökkentőbb pillanata kétségkívül az volt, amikor a magny-cours-i második főfutam második körében Jonathan Rea nekiment a világbajnoki éllovas Álvaro Bautistának, és a spanyol a kavicságyban kötött ki.

Míg Rea utólag versenybalesetről beszélt, Bautista és Ducati-csapata, az Aruba.it még szándékossággal is megvádolta, és óvást nyújtott be a FIM Fellebbviteli Bíróságához.

A paddockban is vannak vélemények az esettel kapcsolatban, sokak számára a kawasakis átlépett egy határt.

Rinaldi is elmondta véleményét a manőverrel kapcsolatban. „A véleményem az esetről természetesen nem teljesen semleges, hiszen Álvaro csapattársa vagyok – jegyezte meg az olasz. „De mindenki látta, hogy mi történt. Véleményem szerint nem lehet ilyen manővert csinálni a verseny ilyen korai szakaszában. Talán ha az utolsó körökben harcolsz a győzelemért, akkor megtörténhet egy érintkezés. De még akkor is túl kemény lett volna. A verseny elején egyáltalán nem értem. De hát Álvaro elmondta a véleményét, Johnnynak is megvan az álláspontja. Én csak magamért motorozom, de szerintem ez túl sok volt.”

Rea csapattársa, Alex Lowes természetesen a Kawasaki versenyző szemszögéből értékelte az esetet. „Johnny beszúrt Álvaro belső oldalára, és bár mindenki azt hiszi, hogy Álvaro nem fékez nagyon későn, mégis megteszi” – jellemezte az angol. „Egyesek számára a manőver talán úgy tűnhetett, hogy Johnny megőrült, de meg kellett próbálnia abban a kanyarban, hogy utána jó utolsó szektort teljesítsen, és az egyenesben előtte maradjon. Johnny ezt tűzte ki célul, de amikor eljött az idő, az útjaik keresztezték egymást. Kicsit türelmetlen volt és hibázott. Kár Álvaro miatt, mert erős szezonja van, sokkal jobb, mint 2019-ben. Most sokkal kontrolláltabb, mint akkor volt. Végülis ilyen eset bármelyik versenyen, bármelyikükkel megtörténhet. Szombaton Álvaro késett egy kicsit, ezúttal Johnny volt az.”

A világbajnok Toprak Razgatlıoğlu meglepő módon a Kawasaki sztárja mellé állt. „Megnéztem a videót – nehéz, mert ilyen a versenyzés”mondta a török. „Johnny megpróbálta megelőzni őt. A sprintversenyen ugyanott kaptam el Álvarót. Tudod, hogy miért? Mert a Ducati gyorsulása hihetetlen. Sehol máshol nem tudod megelőzni. Csak a 13-as kanyarban. Johnny talán hibázott egy kicsit. Nem tudom pontosan, de nem akart összeütközni Bautistával, csak el akart menni mellette. Sajnos Álvaro bukott, biztos vagyok benne, hogy ez nem teszi boldoggá. Johnnynak meg kellett próbálnia.”