2024. április 25. 15:49
KezdőlapSuperbikeGarrett Gerloff 2023-tól a BMW gyári versenyzőjeként indul

Garrett Gerloff 2023-tól a BMW gyári versenyzőjeként indul

Az amerikai Garrett Gerloff 2023-tól a BMW Motorrad gyári versenyzőjeként indul a FIM Superbike Világbajnokság versenyein. A 27 éves versenyző a következő szezonban a Bonovo Action BMW Racing Team színeiben fog versenyezni.

Gerloff az Egyesült Államokban kezdte pályafutását, ahol különböző bajnokságokban indult. 2016-ban és 2017-ben bajnok lett a MotoAmerica Supersportban. A következő két évben sikeresen szerepelt a MotoAmerica Superbike bajnokságban. Gerloff 2020 óta versenyez a Superbike-világbajnokságban, ahol újra és újra bizonyította tudását és gyorsaságát. Az első szezonjában például már három dobogós helyezéssel nyűgözte le a közönséget, amit tavaly további kettő követett.

„Üdvözöljük a BMW Motorrad Motorsport családban Garrett Gerloffot” – mondta Marc Bongers, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója.

„Az elmúlt években mindig figyelemmel kísértük a WorldSBK-ban való fejlődését. Már a kezdetektől fogva megmutatta, hogy gyors és tehetséges. Mostanra versenyzőként is megérett. Nagyon örülünk, hogy Garrett a következő szezontól a mi színeinket képviseli lesz. Meggyőződésünk, hogy Garrett nagyon könnyen be fog tudni illeszkedni a BMW Motorrad gyári versenyzői csapatába, és újabb erősítést jelent a projektünk számára. Segíteni fogja a Bonovo Action BMW Racing Team-et abban, hogy a következő szezonban egy újabb lépést tegyünk előre.”

Jürgen Röder, a Bonovo Action BMW Racing csapat tulajdonosa a következő gondolatokat fogalmazta meg:

„Nagyon örülünk, hogy egy olyan versenyző, mint Garrett Gerloff csatlakozik a Bonovo Action csapathoz! Nagyon várjuk már a közös munkát, és biztosak vagyunk benne, hogy egy kiváló 2023-as szezon elé nézünk vele. Remélem, hogy mindent biztosítani tudunk majd, amit Garrett szeretne és elképzel, és úgy gondolom, hogy akkor jól felkészülten vághatunk neki az új szezonnak.”