2022. december 03. 11:22
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRea elégedett a hétvége eredményével

Rea elégedett a hétvége eredményével

- Hirdetés -

Bár Jonathan Rea-nek nem volt esélye Álvaro Bautistával szemben Barcelonában, és ismét győzelem nélkül maradt, a Kawasaki versenyzője nem elégedetlen az eredménnyel.

Jonathan Rea május óta nem nyert futamot, ami a leghosszabb nyeretlen időszak azóta, hogy a 35 éves versenyző 2015-ben csatlakozott a Kawasakihoz.

“Álvaro egy másik ligában motorozott” – ismerte el az északír. “Arra számítottam, hogy gondjaink lesznek Barcelonában. A második, második és negyedik helyekkel jobban ment, mint amire számítottam.”

- Hirdetés -

“A sprintverseny a tervek szerint alakult. A szezon egyik legjobb rajtját kaptam el, ami néha a gyenge pontom. Ez megváltoztatta az egész verseny menetét, mert azonnal jó pozícióba kerültem a pályán” magyarázta a Kawasaki versenyzője, aki csak az utolsó körben vette át a második helyet csapattársától, Alex Lowes-tól. “Alex sebessége a Superpole futamon elképesztő volt. Aztán a verseny után láttam, hogy a gumijaim jó állapotban vannak, még Álvaróhoz képest is. Szóval elég optimistán tekintettem a második futamra.”

- Hirdetés -

A dolgok másképp alakultak: ahelyett, hogy Bautistával csatázott volna, Rea a Ducati versenyzőivel, Michael Rinaldival és Axel Bassanival, valamint a Yamaha versenyzőjével, Toprak Razgatliogluval vívott kiélezett harcot. A 16. körben pedig épphogy elkerülte a bukást.

“A 7-es kanyarban ideális íven kívülre kerültem. Így motorfék nélkül mentem be abba a kanyarba, az első kerék letapadt, és mindent megpróbáltam, hogy ne bukjak” – mondta Rea. “Ezután még mindig próbáltam visszaérni a dobogóra, de elfogytak a körök. Kicsit frusztráló, mert megérdemeltük volna, de nem így alakult. Kemény versenyre számítottam, de a ritmusom sokkal egyenletesebb és gyorsabb volt, mint az első futamon.”

Rea a szezon nyolcadik fordulója után 327 ponttal a harmadik helyen áll a világbajnokságban. A lemaradása a vezető Álvaro Bautistával szemben 67 pontra nőtt, a világbajnoki második Razgatlioglu mögött pedig nyolc pont a hátránya.