2024. március 29. 06:53
KezdőlapSuperbikeRea elégedett a hétvége eredményével

Rea elégedett a hétvége eredményével

Bár Jonathan Rea-nek nem volt esélye Álvaro Bautistával szemben Barcelonában, és ismét győzelem nélkül maradt, a Kawasaki versenyzője nem elégedetlen az eredménnyel.

Jonathan Rea május óta nem nyert futamot, ami a leghosszabb nyeretlen időszak azóta, hogy a 35 éves versenyző 2015-ben csatlakozott a Kawasakihoz.

„Álvaro egy másik ligában motorozott” – ismerte el az északír. „Arra számítottam, hogy gondjaink lesznek Barcelonában. A második, második és negyedik helyekkel jobban ment, mint amire számítottam.”

„A sprintverseny a tervek szerint alakult. A szezon egyik legjobb rajtját kaptam el, ami néha a gyenge pontom. Ez megváltoztatta az egész verseny menetét, mert azonnal jó pozícióba kerültem a pályán” magyarázta a Kawasaki versenyzője, aki csak az utolsó körben vette át a második helyet csapattársától, Alex Lowes-tól. „Alex sebessége a Superpole futamon elképesztő volt. Aztán a verseny után láttam, hogy a gumijaim jó állapotban vannak, még Álvaróhoz képest is. Szóval elég optimistán tekintettem a második futamra.”

A dolgok másképp alakultak: ahelyett, hogy Bautistával csatázott volna, Rea a Ducati versenyzőivel, Michael Rinaldival és Axel Bassanival, valamint a Yamaha versenyzőjével, Toprak Razgatliogluval vívott kiélezett harcot. A 16. körben pedig épphogy elkerülte a bukást.

„A 7-es kanyarban ideális íven kívülre kerültem. Így motorfék nélkül mentem be abba a kanyarba, az első kerék letapadt, és mindent megpróbáltam, hogy ne bukjak” – mondta Rea. „Ezután még mindig próbáltam visszaérni a dobogóra, de elfogytak a körök. Kicsit frusztráló, mert megérdemeltük volna, de nem így alakult. Kemény versenyre számítottam, de a ritmusom sokkal egyenletesebb és gyorsabb volt, mint az első futamon.”

Rea a szezon nyolcadik fordulója után 327 ponttal a harmadik helyen áll a világbajnokságban. A lemaradása a vezető Álvaro Bautistával szemben 67 pontra nőtt, a világbajnoki második Razgatlioglu mögött pedig nyolc pont a hátránya.