2024. április 20. 09:43
KezdőlapSuperbikeHivatalos: Bassani folytatja a Motocorsa Racinggel 2023-ban

Hivatalos: Bassani folytatja a Motocorsa Racinggel 2023-ban

A 22 éves olasz, Axel Bassani a harmadik szezonban is marad a Motocorsa Racingnél, és nagy céljai vannak a következő idényre.

A Superbike Világbajnokság 2022-es szezonjának utolsó európai fordulójánál a 2023-as szezonra szóló kiadó helyek adják az egyik beszédtémát. Egy versenyzőt pénteken megerősítettek: Axel Bassani meghosszabbította szerződését csapatával, így 2023-ban is a Motocorsa Racinggel folytatja. Az olasz az Aruba.it Racing csapatnál a gyári motort remélte a bajnokságot vezető Álvaro Bautista csapattársaként, de végül az alakulat Michael Ruben Rinaldi mellett tette le a voksát.

A szerződéséről beszélve Bassani elmondta gondolatait: „Nagyon örülök, hogy a Motocorsánál folytathatom, majd meglátjuk, mi lesz! Idén nagyon jó munkát végeztünk, jó úton haladtunk és sokat fejlődtünk. Örülök, hogy maradhatok a szerelőkkel és az egész csapattal. Remélem, hogy versenyben lehetek az első három helyért, de ez nagyon nehéz, mert Toprak, Jonny és Álvaro most más szinten motoroznak. Erre fogunk törekedni, és megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Remélem, hogy minden hétvégén a dobogón leszek! Szeretném élvezni a pillanatot és ezt a szezont, és utána, a téli szünetben elkezdek 2023-ra koncentrálni.

„A tárgyalás jól ment, mintha egy barátommal beszélgettem volna. Lorenzo Maurival nagyon jó a kapcsolatunk; kértem néhány dolgot, de semmi különlegeset. Nagyon örülök, hogy ennél a csapatnál folytathatom, mert velük érkeztem a WorldSBK-ba. Ha már nincs helyem egy gyári motoron, akkor örülök, hogy itt maradhatok, mert szerintem ez a legjobb független hely. Majd 2023 után meglátjuk, hogy lesz-e lehetőségünk gyári motorra ülni és a bajnoki címért küzdeni.”