2024. március 28. 11:43
KezdőlapSuperbikeBaz: Remélem, hamarosan az első 5-ben tudunk végezni

Baz: Remélem, hamarosan az első 5-ben tudunk végezni

Loris Baz a Superbike-világbajnokság mindkét portimãói főfutamán bejutott az első tízbe.

Loris Baz a 7. rajthelyről vágott neki a hétvégének, míg csapattársa, Eugene Laverty jóval hátrébbról, a 17. helyről indult. A szombati első főfutamban a francia kilencedik lett, a vasárnap délelőtti sprintfutamban pedig szintén kilencedik. A második főfutamban számos párharcot vívott, majd a tizedik helyen intette le őt kockás zászló. A Brit Nagydíj óta másodszorra sikerült Baznak mindkét főfutamban a Top10-be kerülnie.

„Mindhárom futamban jó csatákat vívtunk.” – jegyezte meg Baz.

„Azt hiszem, a beállításaink a Superpole futamon nem voltak tökéletesek, úgy éreztem, hogy állandóan fékeznem kell, mint egy vadember, de még így sem voltam messze Scott Redding mögött, ami jó – egészen az utolsó körig, amikor volt egy nehéz pillanatom. Összességében elég jó hétvége volt, különösen az elején tapasztalt nehézségeket figyelembe véve. Remélem, hogy hamarosan lesz egy problémamentes hétvégénk, ahol normálisan tudunk dolgozni, jó beállításokat találni és javítani a motoron. Nem hibáztathatunk senkit, egyszerűen csak nem volt szerencsénk. Azt hiszem, a tengerentúli versenyek nagyon különbözőek lesznek, sosem lehet tudni, mire számíthatunk. Bejutottunk a Top10-be, ami a cél. Mégis remélem, hogy hamarosan az első ötben tudunk végezni.”

Csapattársa, Laverty a három futamon kétszer a 15., egyszer pedig a 16. helyen végzett, ami mindössze egy világbajnoki pontot jelent.

„Jelenleg csak annyit tehetünk, hogy folyamatosan fejlődünk.” – mondta az északír, aki az utolsó szezonját teljesíti.

„A csapat fantasztikus munkát végzett ezen a hétvégén. Ahelyett, hogy kiugró eredményeket akartunk volna elérni, inkább a gyengeségeinken dolgoztunk, hogy javítsunk a motoron. Őszintén szólva a legutóbbi versenyen jobb volt minden, mint korábban. A motor sok szempontból jó volt, de most az erőátvitelen kell dolgoznunk, mert négy kör után úgy tűnik, hogy elfogy a hátsó gumi, és onnantól kezdve folyamatosan esünk vissza. Alaposan meg kell vizsgálnunk mindent és javítanunk ezen. 20 kör nagyon hosszú, ha már a 4. körben tönkremennek a gumik.”