2024. április 18. 10:33
KezdőlapSuperbikeRea: Csak utas voltam a második futamon

Rea: Csak utas voltam a második futamon

Jonathan Rea leghosszabb győzelem nélküli sorozata, mióta a Kawasakihoz csatlakozott, San Juanban folytatódott, miután mindkét vasárnapi futamon harmadik lett. Az északír 18 futam óta nem tudott győzni.

Miután a szombati futamon megszerezte a második helyet, Rea ismét nem bírt riválisaival és vasárnap mindkét futamon a harmadik pozícióban ért célba.

A Superpole versenyen az élre állt, azonban nagy hibát vétett az első kanyarban, ami miatt nem tudott harcba szállni Bautistával és a későbbi győztes Razgatlıoğluval a futamgyőzelemért.

A második futamon Rea tempója nem volt jó, majd azt nyilatkozta, hogy „utasnak” érezte magát: „Nagyon csalódott vagyok, mert a motorom ma reggel hihetetlenül jó volt a Superpole futamon. Jó volt a tapadásom és minden működött.  A délutáni 2. futamon a rajttól kezdve kezdve nem volt semmim. Amint bekanyarodtam a 2-es kanyarba, úgy éreztem, ‘miért nem fordul be a motor?

„Küzdöttem, utas voltam a verseny nagy részében, szóval ki kell elemeznünk, hogy pontosan mi történt, mert furcsa volt. Csatáztam volt a csapattársammal, Alexszel. Az elején Viergével és Rinaldival is.

„Csak arról szólt a verseny, hogy megelőzzük ezeket a srácokat. Alex tempója gyors volt! Csak ment és ment és ment és ment.  Volt egy pont, amikor azt gondoltam, hogy ‘talán a negyedik a legjobb pozíció ma számomra’. Tovább nyomtam, nem adtam fel, és végül dobogóra állhattam.”

Forráscrash.net