2024. március 28. 11:28
KezdőlapSuperbikePaul Denning: Ez volt Toprak egyik legjobb versenye

Paul Denning: Ez volt Toprak egyik legjobb versenye

Toprak Razgatlıoğlu a San Juan-i első futamon történt bukása okán Álvaro Bautista már Indonéziában megszerezheti a 2022-es világbajnoki címet. A Yamahának azonban van még egy utolsó célja a szezonra.

Amikor a Yamaha sztárja, Toprak Razgatlıoğlu bukott a 2022-es Superbike-világbajnokság első futamán legutóbb, a Ducatinak hatalmas ajándékot adott. A török előtt 82 pontos előnye van, így Álvaro Bautistának még a november 12-13-i utolsó előtti versenyhétvégén, Indonéziában még csak győznie sem kell ahhoz, hogy idő előtt megnyerje a bajnokságot.

A Yamaha csapatfőnökének, Paul Denningnek tehát már az argentin találkozó előtt sem voltak illúziói, hogy a sikeres címvédés aligha lehetséges.

„Azzal a tudattal érkeztünk, hogy a bajnokság többé-kevésbé eldőlt. Sajnos az első futamon elért eredmény és Álvaro eredményei azt jelentik, hogy ennek a dolognak lőttek. Legalább a cím megszerzését késleltetni tudjuk Ausztráliáig. Ha versenyképesek leszünk Mandalikában, a győzelmekért harcolunk és legyőzzük Álvarót, akkor legalább egy kis nyomást gyakorolhatunk rá Phillip Island-en. Jó lenne. Minden hétvégén 62 pontot lehet szerezni, úgyhogy soha ne mondd, hogy soha.”

„Toprak háromszor is megelőzte Álvarót a kilences kanyarban. Mondtam a csapatfőnökének, Philnek, hogy ez az önbizalmának a jele, amikor egy ilyen jó versenyzőt előzött meg abban a kanyarban, ahol egy nappal korábban bukott.” – emlékezett vissza Denning.

„Ez pozitív jel volt. A verseny az egyik legizgalmasabb volt idén. Toprak a megengedett határértéket túllépte. Nehéz megmondani, annyi hihetetlen, őrült, jó versenyt futott már, de szerintem ez volt az egyik legjobbja.”