2024. április 25. 01:50
KezdőlapSuperbikeRinaldi: Nekem kell fejlődnöm

Rinaldi: Nekem kell fejlődnöm

Michael Rinaldi összességében stabil teljesítményt nyújt a 2022-es Superbike-világbajnokságon. Az együttműködés Álvaro Bautistával zökkenőmentesen halad.

Michael Rinaldi jó úton halad afelé, hogy eddigi legjobb Superbike-szezonját teljesítse. A 2020-as világbajnokságon hetedik, a 2021-esen ötödik volt, és hacsak nem történik katasztrófa a jövő hétvégén a Fülöp-szigeteken, akkor ebben a szezonban a negyedik helyen végez.

„Az idei szezonban az volt a célom, hogy megtaláljam a megfelelő alapot ahhoz, hogy konstans teljesítménnyel versenyezhessek. Misano után ez sikerült, és azóta rendszeresen az első 5-ben versenyzünk. Egy évvel ezelőtt például győztem, de a következő futamon csak a 7. helyen végeztem. Vagy második lettem, aztán a 10. helyen végeztem. Idén sokkal következetesebb vagyok.”

Az elmúlt hétvégén a Mandalika Street Circuit-en Rinaldi nem igazán tudta ezt megvalósítani az 5., 8. és 10. helyezésekkel, míg csapattársa, Álvaro Bautista megnyerte a világbajnoki címet. Ők ketten alkotják majd az Aruba.it Ducati gyári csapatát is 2023-ban.

„Álvaro és én egy irányba dolgozunk. Körülbelül egyforma magasak és egyforma súlyúak vagyunk, bár én egy kicsit kövérebb vagyok nála” – viccelődött Rinaldi.

„Az, hogy a csapat egy irányba tud dolgozni, jó dolog, Álvaro számára is. Számunkra egy megoldás mindkét versenyző számára működik, még akkor is, ha Álvaro teszi a különbséget, és sokkal gyorsabb a motorral. A motoromra természetesen nem panaszkodhatok, nekem kell fejlődnöm.”