2022. december 09. 13:02
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRea: Ez az egész csapat győzelme

Rea: Ez az egész csapat győzelme

- Hirdetés -

Jonathan Rea 24 futamot várt, hogy újra a dobogó tetején ünnepelhessen. A Kawasaki versenyzője egy rendkívül kaotikus futamon bizonyult a legjobbnak.

Már a rajt előtt mindenki számára világossá vált, hogy a versenyzőknek nem lesz egyszerű dolguk. A pálya vizes volt, de elállt az eső. Ugyanakkor a szél felszárította az aszfaltot. Hat kör után a pilóták egy része slick vagy intermediate gumikra váltott.

A második helyen álló Jonathan Rea volt az első az élcsoportból, aki a 10. körben behajtott a bokszutcába, őt követte török versenytársa. A bokszkiállások után Rea vezetett, és megszerezte a futamgyőzelmet. Ez volt pályafutása 118. Superbike diadala.

- Hirdetés -

“Az első körökben kevés volt a tapadásom, és nem éreztem jól magam ilyen körülmények között. A hátsó gumiabroncs nem érte el az optimális hőmérsékletet, és ennek következtében a guminyomás sem volt ideális a bemelegítő kör után. Amikor féktávon megpróbáltam megelőzni Toprakot, aggódtam, hogy nem fogom tudni tartani az ívet, de meglepően könnyen sikerült. Ezért egy kicsit lelassítottam, mert nyilvánvaló volt, hogy a pálya fel fog száradni, és kímélni akartam a gumikat. Aztán Alex lenyűgöző tempóval megelőzött, én pedig úgy döntöttem, hogy lassan kimegyek a bokszba. Toprak követett engem, Álvaro nem. Akkor már tudtam, hogy Toprakkal kell majd foglalkoznom. A pálya körülményei minden körben mások voltak.”

- Hirdetés -

“Visszatérve a pályára néhány másodperc előnyöm volt, és onnantól kezdve csak a pitboard-ot figyeltem, és próbáltam nem hibázni. Mivel a bokszból kijövet ráfutottam egy nedves részre, azt hittem, el fogok esni. Toprak négy másodpercet veszített velem szemben a bokszkiálláskor. Erre vonatkozóan kialakítottunk egy eljárást. A műszerfalon jelzést kapok, amikor áthaladhatok a vonalon. Szerintem egy másodpercet sem vesztettünk. Jó, hogy így szereztük meg a győzelmet, mert mindenki részt vett benne. Ez az egész csapat győzelme.”

 

- Hirdetés -