2024. április 19. 07:30
KezdőlapSuperbikeBautista: Jövőre mindent elölről kezdünk

Bautista: Jövőre mindent elölről kezdünk

Álvaro Bautista 2006 után a 125 köbcentiméteres géposztályban, idén másodszor nyert világbajnokságot, ezúttal a Superbike bajnokságban. A 38 éves versenyző tudja, hogy mostantól őt akarja elkapni mindenki.

Két világbajnoki cím között 16 év nagyon hosszú idő. A 125 köbcentis kategóriában szerzett 2006-os bajnoki címe után 2008-ban a 250-eseknél, majd 2019-ben a Superbike világbajnokságon is második lett, míg végül idén ismét a csúcsra ért.

2019-ben Jonathan Rea (Kawasaki) és Bautista (Ducati) küzdött a világbajnoki címért, 2020-ban Rea, Scott Redding és Toprak Razgatlioglu, tavaly ugyanez a hármas, idén pedig Bautista, Razgatlioglu és Rea.

Ez a négy versenyző volt a Superbike óriás az elmúlt négy évben. Bautista 2020-ban és 2021-ben a Hondánál versenyzett, és akkor ugyanolyan esélytelen volt, mint Redding, mióta 2022-ben a BMW-re váltott. Ez alátámasztja, mennyire fontos a versenyző és a motor megfelelő kombinációja.

Mind a négyen hűek maradnak a gyártójukhoz 2023-ra is. Redding abban reménykedik, hogy az új M RR-el beleszólhat a hármak csatájába.

„Nem bajnokságként tekintek a sorozatra, hanem egyéni versenyek halmazaként” – árulta el Bautista a taktikáját. „A szezon közepén meghosszabbítottam a szerződésemet 2023-ra, futamról futamra haladok, és megpróbálom minden alkalommal a legjobbat kihozni magamból. Ez fontosabb, mint a bajnokságra gondolni. Jövőre mindent elölről kezdünk. Ebben a szezonban nyertünk, és volt mit ünnepelnünk. De emiatt nem pihenhetünk, tovább kell dolgoznunk.”

„Remélem, hogy a lendületet át tudom vinni a következő évre, és az érzésem a motoron is megmarad” – tette hozzá a Ducati sztárja. „A bajnoki cím extra motivációt ad, szeretnék a jövőben is az élen lenni. Az osztály színvonala egyre magasabb és magasabb, így nekünk is minden részletben javulnunk kell, ha továbbra is versenyképesek akarunk lenni. A jövőben, ha harmadik vagy második leszek, akkor is mindent beleadok a győzelemért. Ez az én mentalitásom. Ilyen hozzáállással kell rendelkezned, ha meg akarod védeni a bajnoki címet, vagy további győzelmekért akarsz küzdeni.”