2024. április 24. 04:00
KezdőlapSuperbikeA Superbike-világbajnokság mezőnye három év kihagyás után visszatér az ikonikus olasz pályára

A Superbike-világbajnokság mezőnye három év kihagyás után visszatér az ikonikus olasz pályára

Véglegessé vált a Superbike-világbajnokság 2023-as versenynaptára. Két nappal azután, hogy Ausztráliában Álvaro Bautista mesteri győzelemmel indította a szezont, megerősítették, hogy Imola visszatér a helyszínek listájára.

Három szezonnyi kihagyás után az ikonikus olasz pálya ad otthont a Superbike-világbajnokság hetedik fordulójának, amelyet július 14-16. között rendeznek meg. A Ducati otthonától, Borgo Panigale-tól kevesebb mint 60 kilométerre található Autódromo Enzo e Dino Ferrari a legjobb csatáinak színhelye volt azóta, hogy 2001-ben felvették a versenynaptárba: 2002-ben Colin Edwards és Troy Bayliss csapott össze, négy évvel később pedig az ausztrál itt ünnepelhette második világbajnoki címét.

Phillip Island – Bautista mesterhármast ért el, míg legfőbb riválisai katasztrofális futamot teljesítettek

„Három szezonnyi kihagyás után örömmel jelenthetem be, hogy visszatérünk Imolába” – mondta Gregorio Lavilla, a Superbike-világbajnokság ügyvezető igazgatója.

„Ez a második olaszországi forduló megerősíti majd a bajnokság népszerűségét az olasz rajongók körében; ott nagy a szenvedély a sportágunk iránt, hiszen számos olasz versenyző és csapat van a paddockban. Imola nagy múltra tekint vissza, és nagyon várjuk a 2023-as olasz fordulót, amely izgalmas eseménynek ígérkezik a szurkolók számára.”