2024. április 18. 23:57
KezdőlapSuperbikeAz ex-MotoGP pilóta keményen beleállt riválisába és a versenyigazgatóságba

Az ex-MotoGP pilóta keményen beleállt riválisába és a versenyigazgatóságba

A Superbike-világbajnokság második fordulójának sprintversenye igen kaotikusra sikerült Mandalikán. Azóta is forrnak az indulatok a versenyzők között…

A Superpole-versenynek első nekifutásra hamar vége szakadt, amikor Petrucci, Lowes és Baz csetepatéba kerültek. A következő körben Rea is bukott, amelynek következtében előkerült a piros zászló. Az első körben történt eset után Lowes erősen gesztikulált Petruccinak. Természetesen a történteket máshogy látja a két versenyző.

A győzelmi sorozatnak egy bukás vetett véget Bautista számára

A televízió csak hátulról mutatta a bukást, ebből a perspektívából nehéz megítélni, hogy melyik versenyző volt elöl. Lowes azt állította Baznak, hogy Petrucci mindkettőjüket kiütötte.

A hatszoros világbajnok Jonathan Rea számára egyértelmű a dolog.  „Alex pártjára kell állnom, és nem azért, mert ő a csapattársam” – mondta az északír a SPEEDWEEK.com-nak.  „Egy ilyen helyzetben mindig az a versenyző nyer, aki belül van. Aki kívül van, annak helyet kell hagynia, még akkor is, ha egy kicsit elöl van. Nem húzódhat csak úgy befelé, mert a belsőn lévő már a határon van. Utat kell engednie a belső íven lévőnek. Amikor a határon fékezel, elég egy kis lökés, és máris buksz. Végső soron én ezt egy versenybalesetnek látom.”

Petrucci nem így látja az esetet és rendkívül feldúltan nyilatkozott az újságíróknak.

„Néhányan úgy versenyeznek, mintha egy dodzsemben ülnének. Ez nem biztonságos, mindenáron megpróbálnak elöl lenni. Én voltam elöl. A versenyirányítás felvételein egyértelműen látszik, hogy hibázott és megcsúszott a motor. Hátulról nekem jött és összetörte a kipufogómat. Két versenyző versenyét tette tönkre. Nem értem Alex Lowes viselkedését. És nem értem a versenyigazgatóságot sem. A második rajtnál összeütközött Bazzal és eltörte a lábát. Egyikért sem kapott büntetést. Phillip Islanden Toprakkal ütközött – nem kapott büntetést. Őszintén szólva nem értem. Ausztráliában hozzáértem Vierge-hez, és emiatt vissza kellett adnom egy pozíciót. Ez olyan, mint az életben: ha hibázol, megbüntetnek. Nem normális, hogy ezért trófeát kapsz”.

Az első körben történt bukás:

Alex Lowes a piros zászló után tartalékmotorjával vissza tudott menni a pályára, mivel teljesen új futam kezdődött. Végül a dobogón végzett a Kawasaki-versenyző.

 „Helyes, hogy ő okoz egy megállást, és a végén még egy trófeát is kap” – mérgelődött Petrucci.  „Az újraindításnál öt perced van, hogy visszahozd a motorodat a boxba. Az övé teljesen összetört. De mivel ez az első körben történt, újra rajthoz állhatott. Az ilyesmit nem lehet csak azért elengedni, mert az első körben történt – katasztrófát okozott. Nem fair, hogy két ellenféllel ütközött, majd újra motorozhat. Ez az egész egy vicc volt. A versenyirányításon megkérdeztem, hogy normális-e, hogy eltörte Baz lábát. Azt a választ kaptam, hogy kidugta a lábát. Ez így van, de minden versenyző ezt csinálja. És én még soha nem láttam ilyet.”

Az eset, amikor Lowes nekiment Baznak: