2024. április 19. 20:56
KezdőlapSuperbikeVisszavonul Sandro Cortese

Visszavonul Sandro Cortese

Zaklatott időszakon van túl két évvel ezelőtti súlyos sérülése óta Sandro Cortese, aminek végül a visszavonulás lett a megoldása.

Sandro Cortese annak idején, még 2012-ben Moto3-as világbajnoki címet ünnepelhetett, később pedig, 2018-ban aztán felért a Supersport-vb csúcsára is. 2019 óta versenyzett a Superbike-vb mezőnyében, ahol rendszeres pontszerzőnek vallhatta magát. 2020-ban aztán egy csúnya balesetet szenvedett az első portugál futamon, amibe kis híján le is bénult. Hát-, valamint sok-sok egyéb sérülése nyomán azóta sem tudott versenyezni. Cortese ezek után a napokban hivatalosan is bejelentette visszavonulását.

Cortese visszavonulása után a Servus TV szakkommentátoraként, valamint oktatóként tevékenykedik majd tovább.

Hogy ott nem bénultam le, az egyedül az első osztályú portimaói ellátásnak és a sürgős műtétnek köszönhető” – idézte fel a történteket Cortese a visordown kérdésére. „Minden egyes nap hálát adok az életnek, hogy az ott történtek ellenére továbbra is normális életet élhetek.

Persze azért Cortese gondolataiban ott van a hiányérzet is. „Nyilván óriási kár, hogy ennyire korán és hirtelen kell befejeznem a karrieremet. Szerencsére a családom, a barátnőm és a barátaim támogatása nyomán sikerült ezt az időszakot különösebb mélypontok nélkül átvészelnem. A testem a baleset óta nem olyan, mint azelőtt volt. Hónapok rehabilitációja kellett egyáltalán ahhoz, hogy fájdalom nélkül sétálni tudjak.

Cortese most próbálja megfogni a dolog pozitív oldalát. „Olyan karriert tudhatok magaménak, amiről soha még csak álmodni sem mertem. 16 évig élhettem az álmomat, és versenyezhettem a MotoGP-ben, a Supersport-, és a Superbike-világbajnokságban. Mindezek mellett ráadásul nem szakadok el a motorsporttól sem, hiszen például a Servus TV-vel fogok dolgozni.

ForrásVisor Down