2024. április 19. 18:22
KezdőlapSupersportHosszú nyári szünet után Magny-Coursban folytatja a Supersport-világbajnokságot Sebestyén Peti!

Hosszú nyári szünet után Magny-Coursban folytatja a Supersport-világbajnokságot Sebestyén Peti!

Öt hetes nyári pihenő után Franciaországban folytatódik a Superbike- világbajnokság. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző  Sebestyén Peti a szünetet intenzív edzésmunkával töltötte, részt vett a 24 órás Totalbike robogóversenyen és az Országos Bajnokság Hungaroringen tartott fordulóján egy OB futamgyőzelemmel is gazdagodott.

Pénteken megkezdődik a világbajnokság második felvonása, 6 versenyhétvége elteltével még ugyanennyi van hátra a bajnokságból, a VB egyetlen magyar résztvevője pedig magabiztosan várja a soron következő kihívásokat:

A szezon első felét a vállsérülésem és az ebből adódó lépéshátrány nagyon frusztrálttá tette. Keményen dolgozom és a csapat is, de nehéz volt ebből a szerencsétlen szituáció okozta hátrányból jó eredményeket hozni. Gyakorlatilag mindig volt valamilyen kisebb gondunk, ha nem fizikálisan, akkor technikailag. Bízom benne, hogy a nyári szünet elteltével  a csapat és én is újult erővel vághatunk neki a kihívásoknak és egy sokkal jobb és erősebb második felvonást tudunk összerakni. Elég sok versenyhétvége van még hátra, azt gondolom, nem vagyunk elkésve azzal, hogy bizonyítsunk.”

A hétvégi program a péntek délelőtti szabadedzésekkel indul, a futamokat és a Superpole-t az Arena4 és az Eurosport 2 közvetítik.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

  1. Szabadedzés: 11:25 – 12:10 worldsbk.com Élő online közvetítés!
  2. Szabadedzés: 16:00 – 16:45 Live Timing: worldsbk.com

Szombat:

Időmérő edzés: 10:25 – 10:45     ARENA 4 TV! ÉLŐ

I. Futam 15:15     EUROSPORT 2 TV! ÉLŐ

Vasárnap:

II. Futam 12:30       ARENA 4 TV! ÉLŐ