2024. április 19. 16:37
KezdőlapSupersportPiros zászló szombaton, Sebestyén Peti 13. az első futamon

Piros zászló szombaton, Sebestyén Peti 13. az első futamon

A PS56 Team sajtóközleménye.

Péntek reggel esőben kezdődött el az első szabadedzés Magny-Coursban, majd aznap délután felszáradó pálya, szombaton pedig napsütés várt a versenyzőkre. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti az edzéseken magabiztosan motorozott, azonban az idő előtt leintett futamon nem tudta a felzárkózást befejezni, így a 13. pozicióban zárta a napot.

Szombat reggel remek köridővel nyitott a Superpole-on a VB egyetlen magyarja, de sajnos a második kiemenetelnél volt egy kis technikai problémája, így végül a 12. helyre kvalifikálta magát. A Supersport kategóriájától szinte már megszokott rajt utáni káoszban pozíciókat veszített, amikor pedig sikerült jó ritmusra találnia, leintették a versenyt, mielőtt az előkelőbb helyekért harcolhatott volna.

Fotó: PS56 Team

Kicsit csalodótt vagyok a szombati nappal, mert bár pozicióban nem látszik, idén talán ezen a hétvégén voltunk eddig a legversenyképesebbek. A Superpole-on és a versenyen is akadtak nehézségek és nagyon rosszkor intették le a futamot is, de úgy gondolom hasznos információkat gyűjtöttem, amivel vasárnap össze tudunk rakni egy sokkal erősebb helyezést.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik, és az Arena4 TV élőben közvetíti.

Vasárnapi menetrend és közvetítések:

Warm-up     9:25 Live Timing: worldsbk.com 

II. Futam 12:30       ARENA 4 TV! ÉLŐ

ForrásPS56 Team