2024. április 24. 06:23
KezdőlapSupersportAegerter: Teljes gázzal motoroztam, nem csak félgázzal

Aegerter: Teljes gázzal motoroztam, nem csak félgázzal

Dominique Aegerter hibája ellenére magabiztosan nyerte a második futamot is Barcelonában. Le a kalappal a svájci előtt.

Assen, Estoril, Misano és Donington Park után a világbajnok Domi Aegerter ebben a szezonban ötödik alkalommal tudott duplázni, ezúttal Barcelonában.

A svájci elképesztő, 1,078 másodperces előnnyel, 1:43,983 perces rekordidővel szerezte meg a kilencedik, összesítésben kilencedik pole pozícióját. Az első futamban a svájci 3,472 másodperc előnnyel nyert Lorenzo Baldassarri előtt. A második futamban ismételten győzni tudott, ezúttal 2 másodperces előnnyel. Tette ezt úgy, hogy 7 körrel a leintés előtt hatalmasat hibázott, amivel a negyedik helyre esett vissza, több, mint 1 másodperces lemaradással.

„Teljes gázzal motoroztam, nem csak félgázzal, ahogy szombaton olvastam” – vigyorgott a Ten-Kate Yamaha versenyzője, amikor a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozott. „Előzni akartam, de a szélárnyék miatt a fékezéskor majdnem 300 km/h-val kicsit más volt a helyzet. Nem tudtam egyszerre mindkettőjüket megelőzni, ezért balra húzódtam, hogy ne érintsem őket. Ez hiba volt a részemről. Úgy mentem, mintha egy hosszúkörös büntetést hajtottam volna végre. Szerencsém volt, hogy a mögöttem lévő csoport nem volt közvetlenül mögöttem, mert a szélárnyék itt több mint 10 km/h-t ad. Amikor visszatértem, majd előztem, tudtam, hogy két-három tizedmásodperccel előrébb kell mennem a célegyenesben, hogy ne jöjjenek ki újra a szélárnyékból. Ez sikerült is.”

„Az első tíz körben az élen motoroztak – elemezte Aegerter. „Ezért maradt mindenki olyan közel egymáshoz, és ezért volt olyan sok előzési manőver. Amikor második és harmadik voltam, megpróbáltam támadni, de a többiek is támadtak, különösen az egyenesben. És persze én is spórolni akartam a gumijaimmal, és nem feltétlenül akartam elöl lenni. Nem tudtuk, hogy milyen lesz a hátsó gumi az utolsó öt körben ilyen körülmények között.”

Katalóniában aratott két győzelmével Aegerter 36 pontra növelte előnyét a világbajnokságban a második helyezett Baldassarri előtt.