2024. április 26. 19:29
KezdőlapSupersportHivatalos: Schrötter 2023-ban a Supersport világbajnokságon folytatja!

Hivatalos: Schrötter 2023-ban a Supersport világbajnokságon folytatja!

Marcel Schrötter az idei szezont követően a MotoGP világbajnokság Moto2-es osztályából a Supersport világbajnokságra vált. A német versenyző az olasz MV Agusta Reparto Corse csapat színeiben fog versenyezni, Bahattan Sofuoğlu csapattársaként.

Marcel Schrötter 2023-ban Dominique Aegerter, Stefano Manzi, Lorenzo Baldassarri, Steven Odendaal és Randy Krummenacher példáját követve a Moto2 világbajnokságról a Supersport világbajnokságra vált.

A német 2023 év végéig szóló szerződést írt alá az MV Agusta alakulatával. Schrötter érkezése és Sofuoğlu maradása azt jelenti, hogy a következő szezonban már nem lesz helye a finn Niki Tuulinak a svájci Andrea Quadranti csapatában.

Marcel Schrötter: „Mindenekelőtt szeretném megköszönni Andrea Quadrantinak és az MV Agustának a belém vetett bizalmat és a lehetőséget, amit kaptam. Nagyon várom már a karrierem ezen új fejezetét, és alig várom, hogy a gyönyörű MV Agustával versenyezhessek. Nagyon izgatott vagyok, hogy ennek a híres márkának a részese lehetek, és történelmet akarok írni az MV Agustával.

Több mint tíz év után a Grand Prix paddockban eljött az idő, hogy más irányba mozduljak el, és más módon folytassam a szenvedélyemet világszinten. Motorversenyző vagyok, és még néhány évig az is akarok maradni. A World Supersport hihetetlenül magas szintre jutott, és eltökélt szándékom, hogy részt vegyek benne. Az új generációs motorokkal („New Generation”) nagy kihívás lesz mindannyiunk számára, hogy az MV Agusta F3-at a lehető leggyorsabban versenyképessé tegyük. Alig várom az előttem álló feladatokat, és mindig 100 százalékot fogok nyújtani értük.”

A hírek szerint a szezonzáró ausztrál versenyhétvégén Schrötter már ott lesz szabadkártyával.