2022. december 07. 21:58
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSupersportAegerter: A Ducati nagyon erős Ausztráliában

Aegerter: A Ducati nagyon erős Ausztráliában

- Hirdetés -

A Supersport világbajnok Dominique Aegerter attól tart, hogy a Phillip Island-i futamokon nehéz dolga lesz a gyors Ducati ellen. A SPEEDWEEK.com-nak elmondta, hogyan alakult a pénteki nap számára.

Múlt szombaton Dominique Aegerter és a Ten Kate Yamaha csapata megszerezte második közös Supersport világbajnoki címét Mandalikában. “Vasárnap ettünk együtt egy jót, és volt egy szuper bárunk medencével” – mesélte a svájci. “Nagyszerű volt a medencés buli az éjszakai 30 fokban. Az igazi buli december 10-én lesz – de jót mulattunk múlt héten.”

A 32 éves versenyző a hétfőt és a keddet a Lombok és Bali között fekvő Gili-szigeteken töltötte. “Pihentem és élveztem a két napot” – mondta a kétszeres világbajnok vidáman.

- Hirdetés -

Aegerter pénteken a harmadik helyen végzett a kombinált eredménylistán, csak a Ducati versenyzői, Nicoló Bulega és Federico Caricasulo voltak gyorsabbak nála.

- Hirdetés -

“A Ducati itt ismét nagyon gyors” – mondta a Aegerter. “Nem vagyunk könnyű helyzetben a többi gyártóval szemben. Ez volt az első alkalom, hogy Supersport motorral mentem itt, így nem volt alapbeállításunk, és először meg kellett találnunk a megfelelő áttételt. Ez egy nagyon klassz pálya, nagyon gyors, nagy bátorságra van szükség. 0,4 másodperccel lemaradtam az elsőtől, de kétféle gumit is kipróbáltunk.”

A szezon során a FIM tovább finomította az egyensúlyi szabályt a nagyon különböző motorok között, és most már mindenki nagyon hasonló szinten van. “Öt-hat verseny után már lehetett látni, hogy tettek egy lépést – mondta Aegerter. “Nemcsak a Ducati, hanem a Triumph és az MV is. A legdurvább Magny-Cours és Portimao volt, ott előnyben voltak.”

Phillip Islanden is előnyük van? “Csak szombaton tudom megmondani. Ha csak az időket nézed, akkor nem tudod, hol gyorsabbak. Ezt csak a versenyen látod majd, amikor harcolsz velük – hol gyorsulnak jobban és hol tudnak könnyedén megelőzni. A legjobb esély egyértelműen a rajt-cél egyenes végén van a szélárnyékból.”

- Hirdetés -