2024. április 16. 10:53
KezdőlapSupersportAegerter: A Ducati nagyon erős Ausztráliában

Aegerter: A Ducati nagyon erős Ausztráliában

A Supersport világbajnok Dominique Aegerter attól tart, hogy a Phillip Island-i futamokon nehéz dolga lesz a gyors Ducati ellen. A SPEEDWEEK.com-nak elmondta, hogyan alakult a pénteki nap számára.

Múlt szombaton Dominique Aegerter és a Ten Kate Yamaha csapata megszerezte második közös Supersport világbajnoki címét Mandalikában. „Vasárnap ettünk együtt egy jót, és volt egy szuper bárunk medencével” – mesélte a svájci. „Nagyszerű volt a medencés buli az éjszakai 30 fokban. Az igazi buli december 10-én lesz – de jót mulattunk múlt héten.”

A 32 éves versenyző a hétfőt és a keddet a Lombok és Bali között fekvő Gili-szigeteken töltötte. „Pihentem és élveztem a két napot” – mondta a kétszeres világbajnok vidáman.

Aegerter pénteken a harmadik helyen végzett a kombinált eredménylistán, csak a Ducati versenyzői, Nicoló Bulega és Federico Caricasulo voltak gyorsabbak nála.

„A Ducati itt ismét nagyon gyors” – mondta a Aegerter. „Nem vagyunk könnyű helyzetben a többi gyártóval szemben. Ez volt az első alkalom, hogy Supersport motorral mentem itt, így nem volt alapbeállításunk, és először meg kellett találnunk a megfelelő áttételt. Ez egy nagyon klassz pálya, nagyon gyors, nagy bátorságra van szükség. 0,4 másodperccel lemaradtam az elsőtől, de kétféle gumit is kipróbáltunk.”

A szezon során a FIM tovább finomította az egyensúlyi szabályt a nagyon különböző motorok között, és most már mindenki nagyon hasonló szinten van. „Öt-hat verseny után már lehetett látni, hogy tettek egy lépést – mondta Aegerter. „Nemcsak a Ducati, hanem a Triumph és az MV is. A legdurvább Magny-Cours és Portimao volt, ott előnyben voltak.”

Phillip Islanden is előnyük van? „Csak szombaton tudom megmondani. Ha csak az időket nézed, akkor nem tudod, hol gyorsabbak. Ezt csak a versenyen látod majd, amikor harcolsz velük – hol gyorsulnak jobban és hol tudnak könnyedén megelőzni. A legjobb esély egyértelműen a rajt-cél egyenes végén van a szélárnyékból.”