2024. április 20. 00:57
KezdőlapWheelieMiguel és Paulo Oliveira túraautó-versenyt nyert

Miguel és Paulo Oliveira túraautó-versenyt nyert

Miguel Oliveira és édesapja, Paulo meglehetősen aktívan töltik a nyári szünetet. Részt vettek egy túraautó versenyen a hétvégén.

A Circuito Internacional de Vila Real adott otthont a hétvégén az FIA Túraautó Világkupa ötödik állomásának, és ezzel egy időben a portugál CPV sorozat („Campeonato Portugal de Velocidade”) egyik versenyének.

Miguel Oliveira a Hyundai nagyköveteként természetesen nem akarta kihagyni ezt a lehetőséget. A Red Bull KTM gyári versenyzője az RC16-ost egy Hyundai i30 N TCR-re cserélte, és édesapjával (aki egyben menedzsere is), Paulo Oliveirával együtt versenyzett a TCR-osztályban – rendkívül sikeresen: az apa-fia duó szombaton és vasárnap is győzött.

„Az első futam elején túlságosan le voltunk maradva, de később sikerült egy tiszta futamot teljesítenem. Így jobban megismerhettem a pályát, és több helyezést is javítottam” – kezdi Oliveira.

„Nagyon meleg volt, ami mindent megnehezített, de rájöttem, hogy ez egy nagyon technikás pálya. Mindenekelőtt figyelni kellett a ‘pályakorlátokra’. Ezen az aszfaltcsíkon tényleg szükség van a vezetési képességekre.”

„A második futam rajta kissé kaotikus volt, de édesapámnak sikerült jól kijönnie a helyzetből, és ami a legfontosabb, elérnie a fő célt – vagyis sértetlenül átadni nekem az i30 N-t, hogy továbbra is jól érezzem magam”

A jeles eseményről készült videó megtekinthető itt:

„Mindketten nagyon örültünk az élménynek. Köszönettel tartozunk a Hyundai-nak, hogy meghívott minket.”