kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapWheelieMiguel és Paulo Oliveira túraautó-versenyt nyert

Miguel és Paulo Oliveira túraautó-versenyt nyert

Miguel Oliveira és édesapja, Paulo meglehetősen aktívan töltik a nyári szünetet. Részt vettek egy túraautó versenyen a hétvégén.

- Hirdetés -

A Circuito Internacional de Vila Real adott otthont a hétvégén az FIA Túraautó Világkupa ötödik állomásának, és ezzel egy időben a portugál CPV sorozat (“Campeonato Portugal de Velocidade”) egyik versenyének.

Miguel Oliveira a Hyundai nagyköveteként természetesen nem akarta kihagyni ezt a lehetőséget. A Red Bull KTM gyári versenyzője az RC16-ost egy Hyundai i30 N TCR-re cserélte, és édesapjával (aki egyben menedzsere is), Paulo Oliveirával együtt versenyzett a TCR-osztályban – rendkívül sikeresen: az apa-fia duó szombaton és vasárnap is győzött.

- Hirdetés -

“Az első futam elején túlságosan le voltunk maradva, de később sikerült egy tiszta futamot teljesítenem. Így jobban megismerhettem a pályát, és több helyezést is javítottam” – kezdi Oliveira.

“Nagyon meleg volt, ami mindent megnehezített, de rájöttem, hogy ez egy nagyon technikás pálya. Mindenekelőtt figyelni kellett a ‘pályakorlátokra’. Ezen az aszfaltcsíkon tényleg szükség van a vezetési képességekre.”

“A második futam rajta kissé kaotikus volt, de édesapámnak sikerült jól kijönnie a helyzetből, és ami a legfontosabb, elérnie a fő célt – vagyis sértetlenül átadni nekem az i30 N-t, hogy továbbra is jól érezzem magam”

A jeles eseményről készült videó megtekinthető itt:

“Mindketten nagyon örültünk az élménynek. Köszönettel tartozunk a Hyundai-nak, hogy meghívott minket.”