péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapWheelieMax Kofler nagyon élvezte a Bajnokok versenyét

Max Kofler nagyon élvezte a Bajnokok versenyét

A Misanóban megrendezett Ducati Világhéten, a Race of Champions keretében először volt külön értékelés a Panigale V2-es motorral versenyzők számára. Az osztrák Max Kofler le van nyűgözve.

- Hirdetés -

A MotoGP és a Superbike világbajnokság sztárjai Ducati Panigale V4S 1100 cm3-vel versenyeztek szombat délután a Race of Champions versenyen a Misano World Circuit pályán, ugyanebben a futamban a Supersport versenyzők azonos Panigale V2 955-össel vettek részt.

“A Ducati Világhét kemény” – vigyorgott az osztrák Supersport világbajnokságon versenyző Max Kofler, aki először vett részt az eseményen. “Hihetetlen, hogy a világ minden tájáról milyen sokan jönnek el a motorjaikon, ez nagyon király, és ezt a Ducati tette igazán menővé.”

- Hirdetés -

“A Race of Champions elég jól sikerült, remekül rajtoltam, és még néhány V4-est is meg tudtam előzni” – mondta a 21 éves versenyző a SPEEDWEEK.com-nak. “A harmadik helyről indultam a V2-esek között, viszonylag szoros volt a kvalifikáció. Nyolc körből hatig vezettem a V2-es osztályt, de aztán Caricasulo és Spinelli megelőztek. Nem tudtam már visszatámadni, végül harmadik lettem. Ez egy nagyon klassz verseny volt, ugyanazokkal a motorokkal és lehetőségekkel. Bár normál motorokkal mentünk, elég jó időket motoroztunk.”

A Supersport világbajnokságban Kofler jövő hétvégén Mostban folytatja. A fiatal versenyző a szezon eddigi tíz futamán kétszer a 16. helyen végzett. Csehországban az első világbajoki pontjaiért megy.