2024. április 25. 02:42
KezdőlapWheelieLátványos módon, az esésektől sem félve tartják magukat formában a motoros sztárok...

Látványos módon, az esésektől sem félve tartják magukat formában a motoros sztárok – videó

A MotoGP és Superbike világbajnokság szereplői előszeretettel veszik elő motokrossz és az enduro gépeiket edzés gyanánt. Így tett a török Toprak Razgatlıoğlu is.

Míg a Superenduro sztárjai szezonjukat teljesítik, amelynek részeként Magyarországra is ellátogatnak rövidesen, addig a MotoGP és Superbike bajnokságok sztárjai a motorozás ezen formáját használják arra, hogy formában maradjanak a 2023-as szezon előtt.

Februárban Budapestre jönnek a SuperEnduro GP motoros sztárjai, indul a jegyértékesítés

Az enduro és morokrossz egy nagyszerű módja annak, hogy a versenyzők edzésben maradjanak a hosszú téli szünetben és nem mellesleg nagyon jól is szórakoznak közben. A WSBK-ban a Yamaha YZF R1-es motoron teljesítő Toprak Razgatlıoğlu rajong mindenért, aminek köze van az ügyességhez és a szórakozáshoz. A török arra készül, hogy ismét elnyerje a koronát 2023-ban, és különösen, hogy megküzdjön Álvaro Bautistával és Jonathan Rea-vel.

Razgatlıoğlu idén karácsonykor a török erdőkben élvezte a barátaival töltött napot és endurózott egy Yamaha WR 250 F motorral. A Yamaha pilótája nem okoz csalódást az erdei pályákon sem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Toprak Razgatlıoğlu (@toprak_tr54) által megosztott bejegyzés

A kis csapat nagy bátorsággal vágott neki a köves ösvénynek. A videóban látható, hogy jól érzik magukat, de mellette bőven vállalnak kockázatot is. A szórakozás közben természetesen többször el is esnek a motorosok, Razgatlıoğlu többször is elgondolkodik, és még vissza is hátrál. Inkább megnézi, hogy mások hogyan buknak el előtte.

Nem sikerülhet minden manőver első alkalommal, néhol a kihívás nagyobb, mint elsőre tűnik. A videóban látható, ahogy a Yamaha versenyzője olykor többször is nekifut a köves, saras domboknak, de végül feljut a csúcsra.

Társai között ott van a Moto3-ban versenyző Deniz Öncü is, aki gyakran nem endurozott ez előtt a kaland előtt.

Íme a kalandról készült videó: