2024. április 25. 17:10
KezdőlapWheelieMilyen furcsaságokat rejt egy világbajnok táskája? - Márquez megmutatta (videó)

Milyen furcsaságokat rejt egy világbajnok táskája? – Márquez megmutatta (videó)

Mindenkinek megvannak a maga rituáléi, rögeszméi… amelyek különlegessé tesznek minket. Marc Márquez sem kivétel természetesen. Most megismerhetünk 10 olyan dolgot, melyek nélkül a spanyol versenyző nem tudja elképzeli az életét.

A GQ közzétett egy videót a Youtube-on, melyben Márquez részletesen elmeséli, mik az ő rigolyái.

Az első kapásból elég intim… A világbajnok alsónadrágjához van köze. Igen, szó szerint. A spanyol versenyző ugyanis edzésre kék, versenyre pedig piros nadrágot visel.

„Amikor egy szezont elkezdek egy bizonyos alsónadrággal, az onnantól kezdve szent. Ugyanazt kell viselnem a futamokon mindig, mert szerencsét hoznak nekem.”

Márquez kedvenc színe? Asszociálhatnák rögtön a narancssárgára vagy a pirosra, ha már szinte mindig ezt a két színt viseli a versenyhétvégéken, de sajnos tévedünk. A kék az, mivel mikor gyerekként nézte a versenyeket a tévében, volt egy versenyző, akik kék sisakkal érte el a legjobb időt.

„A sapka, amelyen a 93-as szám van, soha nem hiányozhat.” – mondja. Ezenkívül egy kivetítőt is magával visz, hogy a versenyek ismétlését a falon nézhesse. Vasárnaponként minden verseny után arra használják, hogy vacsora vagy egy ital mellett megnézzék azt, vagy egy focimeccset, vagy akár filmeket.

Motorra csak füldugóval! Érthető. Alváshoz is használja őket egyébként, tekintve, hogy egy versenyhétvégén elkerülhetetlen a zaj a motorhangok, bulik, koncertek miatt.

Márquez emellett sokat ad a személyi higiéniájára. Piperetáskával utazik. Egy kis arctiszító, fogkrém, szemcsepp mindig van nála. Imádja az illatokat, de különösen azt a parfümöt, amit édesanyjától kapott. Mindig ezt használja.

Mi is lehetne fontosabb az útlevélnél. Ezenkívül a személyi igazolványát is mindig magánál hordja, bár kicsit szétszórt.  Ausztráliában volt, hogy az utcán elvesztette, de érdekes módon valaki megtalálta és visszajuttatta a csapatnak.

Marc nem igazán Apple-rajongó (mindig a Samsung van a szerződésében). Telefonján rendszerint az időjárást nézi meg, illetve hogy milyen új dalok jelentek meg.

Végül az alapvető dolgok. Először is, egy rugalmas szalag az izmok karbantartására, egy masszázspisztoly, illetve kényelmes nappali viselet.