2024. március 29. 10:32
KezdőlapWheelieA doppingolás miatt eltiltott versenyző újra Ducatin ─ vajon ez az első...

A doppingolás miatt eltiltott versenyző újra Ducatin ─ vajon ez az első lépés a visszatéréshez?

Andrea Iannone egy pályanapon kipróbált egy Ducatit, de nem beszélt a visszatérésről, és biztosított mindenkit arról, hogy ez csak szórakozás volt.

Az ex-MotoGP-pilóta jelenleg négyéves doppingeltiltásának végéhez közeledik, és a 2024-es szezonban már versenyezhetne. Iannonét egy Panigale V4R motorral látták a Ducati tesztpilótája, Michele Pirro mellett a misanói Marco Simoncelli pályán körözni.

„Boldog vagyok, de csak néhány kört teszek meg. Ez csak egy edzés. A mai nap csak szórakozás a barátokkal, ennyi az egész.” – idézi az olasz szavait a Crash.net.

A múlt hónapban Iannone egy tesztnapon balesetet szenvedett Vallelungában, miközben egy Aprilia RSV4-gyel motorozott. Kórházba került, de szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül az esetet.

Pirro így emlékszik vissza: „Vallelungában nem sokat körözött. Felhívtam őt telefonon, hogy meghívjam ide. Nagyon jól emlékszik arra, hogyan kell ezt csinálni…”

Iannone látványa egy piros motoron újabb jelzése annak, hogy komolyan veszi a versenyzéshez való esetleges visszatérését. A MotoGP-be való igazolása 2024-re lehetetlennek tűnik, de a Superbike-világbajnokság továbbra is opció lehet számára.