2024. április 25. 02:58
KezdőlapMotoGPFilmajánló minden MotoGP rajongónak!

Filmajánló minden MotoGP rajongónak!

A 2011-ben tragikus körülmények között elhunyt MotoGP versenyző, Marco Simoncelli életéről a közelmúltban dokumentumfilm készült. Az alkotásban megszólal édesapja, Paolo, akkori barátnője, Kate, vagy éppen riválisa és barátja, Valentino Rossi is.

A mai napig nehéz szavakkal kifejezni azt veszteséget, ami 2011. október 23-án a motorsport világát érte. Marco Simoncelli, a langaléta olasz, a bohókás frizurájú cattolicai srác minden rajongó számára örök emlék marad. Idén január 20-án ünnepelte volna 35. születésnapját, melynek apropójából a Sky, olasz televíziós csatorna lehetővé tette a róla készült film megtekintését, melynek premierjére a csatornánál  január 22-én éjjel került sor. A versenyző életét feldolgozó alkotás a helyi mozikban hatalmas sikert aratott.

A film a 2008-as 250-es világbajnokról egy intenzív és izgalmas képet ad a nézők számára. Egy történetet mesél el egy kisgyerekről, aki a határait feszegetve követte az álmait és mindent megtett azért, hogy megvalósítsa azokat. Egy történet a bátorságról, a motorozás iránti szenvedélyről, és azokról a kihívásokról, melyekkel ez az olasz fiatalember nap mint nap szembenézett.

Barátja, Valentino Rossi az alábbi gondolatokkal emlékszik vissza honfitársára:
„Marco volt Romagna bohóca. Mindig hülyeségekről beszéltünk, nagyon kedves figura volt. A külseje tette leginkább szerethetővé. Furcsa egy jelenség volt. Hosszú lábai voltak, de alapjáraton abszolút normális ember volt, csak úgy nézett ki, mint Goofy (Walt Disney antropomorf kutya karaktere, Gofi kutya – a szerk.) , és úgy mozgott, mint egy nagy macska.”

A ’SIC’ című dokumentumfilm Alice Filippi rendezésében készült. Írói: Vanessa Picciarelli és Francesco Scarrone.

Fotó: Sky Italia