2024. március 29. 07:32
KezdőlapMotoGPItt a bikával felvértezett 2022-es KTM (Képek + Videó)

Itt a bikával felvértezett 2022-es KTM (Képek + Videó)

Délelőtt tízkor tartotta csapatbemutatóját a KTM MotoGP alakulata, akik a hagyományosnak nevezhető színösszeállítással prezentáltak. Dizájn tekintetében a Tech3 csapatánál sem történt változás.

A Red Bull KTM versenyzőpárosát illetően nem történt változás  2022-re, hiszen továbbra a Brad Binder – Miguel Oliveira duóval állnak majd rajthoz ebben a szezonban is. Előbbinek egyébként is 2024 végén jár csak le a szerződése, így a dél-afrikai motoros helye papíron elég biztosnak tűnik az osztrák gyártónál. Más a helyzet viszont a Tech3 esetében, hiszen a privát KTM istálló egy teljesen új párossal vág neki 2022-nek: A regnáló Moto2-es világbajnokot Remy Gardnert, valamint a Moto2 vb-ezüstérmesét, Raul Fernandezt igazolták le. Az ausztrál és a spanyol motoros tavaly Aki Ajo alakulatában ment (szintén együtt), így nem ismeretlenek egymás számára. Herve Poncharal és a KTM is bizonyára abban bízik, hogy a két fiatal tehetség már az újonc évében megvillantja oroszlánkarmait és segítségükkel feljebb kapaszkodhat majd a betétcsapat is. Az előzetes információk szerint egyébként a Tech3 KTM pontosan ugyanolyan támogatást kap a gyártól, mint a hivatalos alakulat és versenyzőik.
A KTM esetében a legnagyobb kérdés nem is feltétlenül a versenyzőkön és egyúttal a motor küllemén múlik, hiszen pilótáik már bizonyítottak az elmúlt években, a KTM pedig általában ízléses dizájnnal jelentkezik. Leginkább tehát arra várjuk majd a választ, hogy a mattinghofeni gyártó hogyan kerül majd ki a téli „fegyverkezési versenyből”. A fejlesztések befagyasztása ugyanis a 2021-es szezon követően véget ért, vagyis minden márka lehetőségei szerint (persze a meghatározott szabályok keretein belül) fejlesztett. Mint tudjuk például ennek jegyében rukkolt elő a Honda egy lényegében teljesen új versenymotorral. Ami a KTM-et illeti: tavaly elég hullámzó teljesítményt nyújtottak és saját bevallásuk szerint is inkább visszaléptek 2020-hoz képest, mintsem előre. Ennek fényében ők is azon igyekeznek ebben a holtszezonban, hogy újabb fejlesztéseknek köszönhetően fel tudjanak zárkózni, így meglátjuk, hogy ez mennyire sikerül majd nekik. Annyi bizonyos, hogy ha valamiben, akkor ebben biztosan nem spórolnak, már ami a befektetett eurómilliókat illeti.

Fotó: KTM Press