2024. április 18. 19:27
KezdőlapMotoGPRazali: „Dovival ugyanaz a célunk”

Razali: „Dovival ugyanaz a célunk”

Andrea Doviziosótól új csapatfőnöke, Razlan Razali azt várja, hogy a legjobb hat között végezzen. Milyen szerencse, hogy az olasz pilóta sem gondolkodik másképp.

Razlan Razali nagy elvárásokat támaszt a veterán versenyző, Dovizioso felé, aki Darryn Binderrel kiegészülve alkotja idén a WithU Yamaha RNF MotoGP csapatot. A 35 éves olasz a tavalyi szezonban már lehetőséget kapott a pályára való visszaszokásra, de idén teljes idényt fut majd. Razali szerint Dovi képes lesz megugrani az elvárt szintet, és hozni a Top6-os eredményeket.

A csapatfőnök szavait a Speedweek.com idézi:
„A tavalyi szezonban futott 5 verseny nagyon fontos volt Andreának, hiszen így már nincs berozsdásodva. Egy régebbi modellel ment ugyan, de ez még mindig jobb, mint ha nem is vezetett volna semmit. Attól eltekintve, hogy milyen benyomást tett rá a motor, lett egy saját elképzelése arról, hogy milyen kemény is a jelenlegi mezőny. Andrea rendelkezik elég tapasztalattal és ésszel ahhoz, hogy ezt a telet optimálisan tudja alakítani. Tudja, hogy mit várunk tőle, ezen kívül pont ugyanolyan motort kap majd, mint amilyen a gyári pilótáké. Top6 eredményekkel számolunk, mivel meg vagyok róla győződve, hogy egy pilóta nem azért jön a MotoGP-be, hogy ennél kevesebb érjen el, ezért jó eredményeket várunk el tőle, ahogy ő is magától.”

Fotó: MotoGP Media