2024. március 28. 21:21
KezdőlapMoto2Az MV Agusta idén a dobogóért hajt

Az MV Agusta idén a dobogóért hajt

2021-ben az istálló csapnivaló szezont zárt, de nem adják fel. Képes lesz-e az MV Agusta kimászni a gödörből és felvenni a harcot a legjobbakkal?

Az MV Agusta Forward Racing csapat tavaly Lorenzo Baldassarival és Simone Corsival vágott neki a szezonnak a Moto2-ben. A két rutinos olasz közül Corsi végzett előrébb a pontversenyben, de ő is csak a 24. helyet csípte el 16 szerzett ponttal. Honfitársa 31. lett. A tavalyi volt a harmadik szezonja a márkának a Moto2-ben, de nem sikerül felvennie a harcot a Kalex és a Boscoscuro vázas motorokkal. 2022-re Simone Corsinak még van szerződése, azonban Baldassari helyett a spanyol Marcos Ramirez erősíti majd az istállót. A fiatal olasz a Supersport VB-n folytatja majd Sebestyén Peti csapattársaként.

Mindkét pilóta megosztotta gondolatait az idei szezonra vonatkozóan, szavaikat a Speedweek.com idézi:
„Nagyon örülök, hogy hamarosan kezdődik a szezon.” – kezdi Simone Corsi – „Nagyon kíváncsi voltam a motor új színvilágára, és nagyon boldog vagyok, hogy újra felülhettem az F2-esemre a teszteken. A csapat nagyon keményen dolgozott télen, kivettem a részem a szélcsatornás tesztből is. Nagyon sokat edzettem és örülnék egy jó világbajnoki idénynek. Az egész csapatnak egyetlen célja van: szeretnénk az MV Agustát visszahozni a dobogóra.”

Korábban – még a 250 köbcentis érában – az MV Agusta 1955 és 1961 között öt alkalommal nyerte meg a konstruktőri világbajnokságot.

Marcos Ramirez is pozitívan várja az idénykezdést: „Nagyon motivált vagyok, és már előre örülök a katari szezonnyitónak. Szeretném, ha minél hamarabb bizonyítani tudnék. Remélem, hogy a csapat, Simone és én jól fogunk tudni együtt dolgozni.”

Fotó: Forward Racing