2024. április 19. 12:56
KezdőlapMotoGPElhunyt Jakub Gurecky, a Northern Talent Cup 2021-es győztese

Elhunyt Jakub Gurecky, a Northern Talent Cup 2021-es győztese

Jakub Gurecky egy minimotoros edzés során végzetes fejsérülést szenvedett. Mindössze 16 éves volt.

Tragikus hírről kell beszámolnunk késő este: fájdalmasan fiatalon, 16 éves korában elhunyt a cseh Jakub Gurecky, a Northern Talent Cup 2021-es győztese. Az egyik rokona töltött fel egy fotót instagramra, amiben röviden leírja, hogy Szlovákiában, a túrócszentmárton városi kórházban hunyt el, miután egy Ohvale minimotorral folytatott edzés során elesett, és végzetes fejsérülést szenvedett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by johny≠) (@gureckyy_)

Szószerint a szöveg:
„Kuba 2022. február hetedikén elhunyt a túrócszentmártoni kórházban, miután nagyot esett egy Ohvaléval, és bevérzett az agya”
Jakubot mi magyarok is jól ismerhettük, hiszen 2021-ben a Northern Talent Cupban számos komoly csatát vívott hazánk fiaival: Rossi Moorral, Farkas Kevinnel, Varga Tiborral és Vincze Martinnal.
 
A magyar fiúk megnehezítették a dolgát, az év eleji futamgyőzelmeivel azonban akkora pontelőnyre tett szert, amit be tudott osztani a szezon végéig. De csak a pályán voltak ellenfelek, azonkívül jó kapcsolatot ápoltak. Nemrégiben együtt edzettek Cartagénában, Jakub utolsó előtti posztja az instagramon épp egy közös fotó Farkas Kevinnel és Vincze Martinnal:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jakub Gurecký #59 (@gureckyjakub)

A Northern Talent Cup megnyerésével jogot szerzett a Red Bull Rookies Cup 2022-es mezőnyében való indulásra, így 2020 után ismét Görbe Somával csatázott volna. Októberben töltötte be a 16. életévét. A tehetsége alapján bizonyosan helytállt volna a Rookies Cup mezőnyében, de akár később, a Moto3 világában is. Ezt azonban sajnos már nem fogjuk megtudni.
 
A P1Race szerkesztősége ezúton szeretné őszinte részvétét kifejezni a gyászoló család, barátok és versenyzőtársak felé.
Nyugodjék békében!

Fotó: Dorna Sports