2024. április 24. 22:02
KezdőlapMotoGPIndonézia teszt 1. nap – milyennek találják a pályát a MotoGP versenyzők?

Indonézia teszt 1. nap – milyennek találják a pályát a MotoGP versenyzők?

A MotoGP először látogatott el a mandalikai versenypályára. Több versenyző is elmondta, hogy mik az első gondolatai az új pályáról.

A hétvégén rendezik a MotoGP hivatalos háromnapos tesztjét a tavaly épült indonéz versenypályán, a Mandalika International Street Circuit-ön. Az első nap nem volt egyszerű, hiszen sem az eső, sem a pálya állapota nem volt barátságos a versenyzőkkel. A MotoGP hivatalos csatornája megkérdezte a mezőny néhány versenyzőjét, hogy mik az első benyomásaik.

Alex Rins (Team Suzuki Ecstar): „Nekem tetszik ez a pálya, a vonalvezetés egyszerűen hihetetlen. Ugyanakkor koszos is, tehát nagyon kell figyelnünk. De összességében boldog vagyok, hiszen az első nap a pálya megismeréséről szól. A tapadás körről körre jobb lett, szóval számomra ez egy jó nap volt.

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha): „Engem a pálya Losailra és Buriramra emlékeztet, az utolsó féktáv pedig Termasra. Bejön ez a pálya, ahogyan a kanyarok váltogatják egymást.”

Jack Miller (Ducati Lenovo Team): „Nagyon széles pálya, néhol el tudsz tévedni. Ugyanakkor itt van mindenből. Beláthatatlan kanyarok, meg ilyesmi. Az 5-6-7-es tripla jobbos kanyar, majd utána nagyon gyors irányváltás a nyolcas-kilencesben valami fantasztikus. Minden izomerődre szükséged van ahhoz, hogy pályán tartsd a motort és közben gyors is legyél. Borzasztóan élvezetes és kiváló a vonalvezetés. Végigmenni rajta, miközben egy hegy is van a pálya belsejében… valami királyság. Határozottan egyéni pálya.”

Marc Marquez (Repsol Honda Team): „Az egyes kanyar tetszik nekem, a hármas és a négyes is. A kettes viszont nagyon nem – túl gyors. Ha ott vagy, nyilván húzod a gázt, de sok a hupli. Viszont, ha nagyot kockáztatsz, sok időt nyerhetsz. Egyelőre még csak nyugodt tempóban megyek ott, aztán majd meglátjuk.”

Maverick Vinales (Aprilia Racing): „Egyszerűen remekül éreztem magam a motoron ezen a pályán. Jó kört raktam össze, de nagyon boldog vagyok, az Aprilia jól működött. Sepangban is ugyanezt éreztem, és ez nagyon jó.”

Joan Mir (Team Suzuki Ecstar): „A nyomvonal élvezetes. Van gyors és van szupergyors része, két komoly féktávval. Jól összerakták.”

A teszt szombaton és vasárnap is folytatódik.

Fotó: MotoGP Media