back to top
2024. július 27. 02:33
KezdőlapSuperbikeÚjraaszfaltozzák az indonéz MotoGP pálya egy részét

Újraaszfaltozzák az indonéz MotoGP pálya egy részét

Bár a MotoGP pilóták összességében pozitív véleménnyel voltak az aszfaltcsíkról, mégis van még min javítani a márciusban megrendezésre kerülő futamig.

A királykategória mezőnye 25 év kihagyás után az elmúlt hétvégén gurult újra indonéz földre. Velük ellentétben a Superbike világbajnokság résztvevői már tavaly tiszteletüket tették a mandalikai versenypályán. A hétvégi teszt során kiderült, hogy a pálya nincs a legjobb állapotban, több versenyző számára is nyilvánvaló volt, hogy a zord időjárás, illetve a felmálló aszfaltdarabok kombinációja ellehetetleníti a biztonságos versenyzést. A versenyigazgatóság arra kérte a pilótákat, hogy pár kör erejéig folyamatosan legyenek kint annak érdekében, hogy megtisztítsák azt, de ez több versenyzőben indulatot váltott ki, mivel veszélyesnek ítélték meg a döntést.
Mivel a mandalikai futamra március 20-án kerül sor, így nagyon gyorsan megoldásra volt szükség. Az a döntés született a FIM és a pályatulajdonos, ITDC (Indonesia Tourism Development Corporation) között, hogy a pálya utolsó előtti kanyarjától egészen a 5-ös kanyarig új aszfaltot kap. A munkálatok előreláthatólag a versenyt megelőző héten zajlanak majd.

Fotó: MotoGP Media