2024. március 28. 09:26
KezdőlapMotoGPHivatalos: Bagnaia 2024 végéig hosszabbított a Ducatival

Hivatalos: Bagnaia 2024 végéig hosszabbított a Ducatival

Francesco Bagnaia szerződése idén év végén járt volna le a Ducatival, azonban mivel az olasz versenyző további két évre hosszabbított az olasz márkával, ezért egészen 2024 végéig még biztosan a bolognaiak versenygépén láthatjuk majd.

A 2018-as Moto2-es világbajnok számára tavaly egészen jól kezdődött a szezon, hiszen az évad első négy versenyén három dobogós helyet is szerzett, és bár utána volt egy ötversenyes hullámvölgye, amikor is nem igazán sikerült a top3 közelébe férkőznie, végül nagyszerűen zárta az évet. Az utolsó futamokra ő maradt Fabio Quartararo egyedüli kihívója a világbajnoki címet illetően, az utolsó hat nagydíjból pedig négyet megnyert és egyszer harmadik lett. Nem is csoda, ha ilyen évzárást követően a Ducatinál (legyen szó az ott dolgozókról van éppen a márka rajongóiról) benne látják azt a húzóerőt, akinek a segítségével ismét felérhetnénk a csúcsra a bolognaiak. Luigi Dall’Igna, a Ducati Corse igazgatója az olasz versenyzővel való hosszabbítás kapcsán nem is rejtette véka alá elégedettségét Bagnaia tavalyi produkcióját illetően. A Ducati MotoGP projektjének első embere úgy véli, hogy 25 éves motorosuknak egyértelműen esélye lesz náluk a világbajnoki címre.
Ezzel a hosszabbítással egyébként megadták a lehetőséget arra Bagnaia-nak, hogy kizárólag a bajnokságra és egyben a motorozásra koncentrálhasson, hiszen így nem kell már az év során szerződéshosszabbítással, vagy épp átigazolással bajlódnia. Ez egyelőre nem mondható el csapattársáról, Jack Millerről, hiszen az ausztrál pilóta kontraktusa idén év végén jár le a Ducatival. Millerrel még tavaly, a mugellói nagydíjat megelőzően hosszabbított az olasz márka, közvetlenül azt követően, hogy a jerezi, majd a le mans-i viadalokat is megnyerte. Ezt követően azonban sajnos nemigen jöttek az eredmények, leszámítva egy catalunyai harmadik helyet, melyet követően kilenc (!) futamot kellett várnia, hogy ismét dobogós lehessen.

Fotó: MotoGP Media