2024. március 29. 00:15
KezdőlapMotoGPRazali Rossiról: Azt kívántam, bárcsak soha többé ne nyerne

Razali Rossiról: Azt kívántam, bárcsak soha többé ne nyerne

Razlan Razali is felidézett egy érdekes történetet Valentino Rossival kapcsolatban a MotoGP Unlimited c. dokumentumfilm-sorozatában.

„Nagy rajongója voltam Valentino-nak, de attól a pillanattól kezdve elvesztettem az érdeklődésem iránta.” – kezdi Razali a GPOne.com-on.

Március 14-én megjelent a MotoGP Unlimited dokumentumfilm-sorozatának első évada a Prime Video-n, az Amazon megosztó felületén. A 2021-es idényt felölelő 8 epizódos történet Fabio Quartararo diadaláról és Valentino Rossi visszavonulásáról szólt leginkább.

A sorozatot beleszőtt versenyfelvételekkel, izgalmas kulisszák mögötti jelenetekkel interjúkkal tarkították.

Soha nem hallott anekdotákkal találkozhatunk. Az egyik például 2005-ben történt Razlan Razali és Valentino Rossi között. A sors fintora, hogy az olasz versenyző utolsó évét pont a Petronas csapatánál töltötte, de a kettejük közötti első kontakt nem volt a legjobb.

„Nagyon nagy rajongója voltam. 2005-ben Malajziába jött a téli tesztre, amikor megkértem, hogy dedikáljon egy könyvet. Csak elment mellettem anélkül, hogy bármit is mondott volna, még csak át sem gondolta. Szóval az járt a fejemben: eljöttél az országomba és ezt teszed velem? Soha többé nem fogsz bajnokságot nyerni.” – mondta Razali.

Igazság szerint az átok nem volt valami hatásos, mert nemcsak a doktori címet szerezte meg abban az évben Rossi, de meg is nyerte a bajnokságot 2008-ban és 2009-ben is.

Mindenesetre, a kettejük útja ismét keresztezte egymást tizenöt évvel később. „Attól a perctől kezdve elvesztettem az érdeklődésem iránta – folytatta – egészen addig, amíg nem kaptuk meg annak a lehetőségét, hogy a motorosunk legyen. Ilyen az élet, karma. Sosem mondtam el neki.”

Forrásgpone.com