2024. április 19. 17:14
KezdőlapMotoGPGyőzelemként értékeli nyolcadik helyét Brad Binder

Győzelemként értékeli nyolcadik helyét Brad Binder

Míg csapattársa nyerni tudott Mandalikán, addig Brad Binder problémásabb futamot teljesített. Ezzel együtt nem elégedetlen eredményével, sőt.

Nem éppen egyszerű körülmények fogadták a MotoGP mezőnyét Mandalikán. Az esős futam mellett ráadásul Brad Binder műszaki problémákkal is szembesült. Ehhez képest a dél-afrikai szerint bármi pozitívum. Egy nyolcadik hely, amit elért a futamon, pláne. Még úgy is, hogy egyébként csapattársa, Miguel Oliveira győztesen távozott.

Kicsit csalódott vagyok” – kezd bele némileg negatívan Binder. „Ugyanis a motor jónak tűnt, főleg esőben. A rajt után viszont történt valami a magasságszabályzó eszközzel a motoron. Minden egyes fékezésnél felemelkedett, aztán kigyorsításnál ugyanez vissza. És így liftezett egész versenyen. Szóval nem igazán működött. Ennek fényében ez a nyolcadik hely győzelemmel ér fel. Szárazon bármi összejöhetett volna. Így viszont volt némi szerencsénk is, egyáltalán a célba éréssel.

Binder úgy érzi, kihozta a maximumot a versenyből. „Összességében pozitív a kép. Behoztam egyben a motort, ez önmagában nem volt egyszerű. Alig fordul, ha nem működik a magasságszabályzó. Meg kell vizsgálnunk alaposan, mi történt, és megoldani, hogy soha többet ne is fordulhasson elő ilyen a szezon hátralévő versenyein.

Brad Binder nyolcadik helye nyolc szerzett pontot jelentett számára. A KTM-es ezzel jelenleg 28 szerzett ponttal rendelkezik, ami kettővel kevesebb a vb-tabellát jelenleg vezető Enea Bastianini 30-ához képest.

ForrásCrash