2023. május 30. 23:29
KezdőlapMotoGPGyőzelemként értékeli nyolcadik helyét Brad Binder

Győzelemként értékeli nyolcadik helyét Brad Binder

- Hirdetés -

Míg csapattársa nyerni tudott Mandalikán, addig Brad Binder problémásabb futamot teljesített. Ezzel együtt nem elégedetlen eredményével, sőt.

Nem éppen egyszerű körülmények fogadták a MotoGP mezőnyét Mandalikán. Az esős futam mellett ráadásul Brad Binder műszaki problémákkal is szembesült. Ehhez képest a dél-afrikai szerint bármi pozitívum. Egy nyolcadik hely, amit elért a futamon, pláne. Még úgy is, hogy egyébként csapattársa, Miguel Oliveira győztesen távozott.

Kicsit csalódott vagyok” – kezd bele némileg negatívan Binder. „Ugyanis a motor jónak tűnt, főleg esőben. A rajt után viszont történt valami a magasságszabályzó eszközzel a motoron. Minden egyes fékezésnél felemelkedett, aztán kigyorsításnál ugyanez vissza. És így liftezett egész versenyen. Szóval nem igazán működött. Ennek fényében ez a nyolcadik hely győzelemmel ér fel. Szárazon bármi összejöhetett volna. Így viszont volt némi szerencsénk is, egyáltalán a célba éréssel.

- Hirdetés -

Binder úgy érzi, kihozta a maximumot a versenyből. „Összességében pozitív a kép. Behoztam egyben a motort, ez önmagában nem volt egyszerű. Alig fordul, ha nem működik a magasságszabályzó. Meg kell vizsgálnunk alaposan, mi történt, és megoldani, hogy soha többet ne is fordulhasson elő ilyen a szezon hátralévő versenyein.

Brad Binder nyolcadik helye nyolc szerzett pontot jelentett számára. A KTM-es ezzel jelenleg 28 szerzett ponttal rendelkezik, ami kettővel kevesebb a vb-tabellát jelenleg vezető Enea Bastianini 30-ához képest.

SourceCrash
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -