2024. április 26. 15:56
KezdőlapMotoGPValentino Rossi: A felszín alatt - 4. rész - A majdnem szerződés

Valentino Rossi: A felszín alatt – 4. rész – A majdnem szerződés

Folytatódik a Valentino Rossi sorozatunk. Graham Bensinger ezúttal arról az időszakról faggatta a „Doktort”, amikor majdnem a Ferrarihoz igazolt a Forma-1-ben.

Mesélj arról, amikor Enzo Ferrari irodájában voltál és Ferrari tesztről beszélgettetek!

V.R.: „Az egy nagyon jó pillanat volt az életemben, Stefano Domenicali a Ferraritól hívott és azt kérdezte, hogy miért nem próbáljuk ki az autót? Van egy versenypálya Fioranóban, ahol kipróbálhatnánk. Ez egy 1 perces pálya, de ami érdekes, hogy nagyon gyors. És azt mondtam, hogy oké, megbeszéltük. Titokban odamentünk az előtte való napon, mert próbáltuk ezt fű alatt intézni, de végül nyilvánosságra került.” – kezdi Rossi a YouTube-on.

És valójában ott aludtatok a pályánál?

V.R.: „Igen. Én és Uccio bent maradtunk a Ferrari irodájában, ami felejthetetlen volt.

Egy gyerekkori álmod volt, hogy a Forma-1-nél versenyezz. Az akkori vezető, Bernie Ecclestone azt mondta, hogy téged akarnak. Milyen közel jutottál a célodhoz?

V.R.: „Nagyon közel voltam. 2006 végén Valenciában teszteltem, egy valódi teszt volt a többi Forma-1-es versenyzővel. Az egy jó teszt volt, igazán gyors voltam. De emlékszem, hogy amikor hazajöttünk a repülővel, akkor döntöttem úgy, hogy maradok a MotoGP-nél.

És mi történt repülőúton, ami így megváltoztatta a véleményed?

V.R.: „Volt egy tervem, de nem teljesen a Ferrarival. Egy kis autóval és egy kis csapattal akartam kezdeni, hogy egy kis tapasztalatot gyűjtsek, és amikor már gyorsabb vagyok, átmegyek a Ferrarihoz. De sok kérdésem merült fel bennem. Nem voltam olyan rossz, de szerettem volna folytatni a versenyzést a MotoGP-ben, szóval nemet mondtam, de nem volt könnyű. Nagy volt rajtam a nyomás, mert a Ferrari illetve az édesanyám is azt szerette volna, hogy ott versenyezzek.

És mit gondoltál, amikor mindenki megkérdőjelezte a döntésedet?

V.R.:„Úgy gondoltam, hogy el tudom dönteni magam is.”