2024. március 19. 03:31
KezdőlapMotoGPMegjött a KTM étvágya, a csapatfőnök még többet akar

Megjött a KTM étvágya, a csapatfőnök még többet akar

Jól kezdte a szezont a KTM, erős volt szárazon és esőben is. Ezek után nyilván merészek a vágyak a 2022-es szezont illetően.

Brad Binder révén a KTM egy második hellyel kezdett Katarban, majd a csapattárs még erre is rátett egy lapáttal, és megnyerte az indonéz monszunfutamot. Binder ezek után második összetettben, Oliveira negyedik, és a KTM is vezeti egyelőre a gyártók versenyét. Ezek után miért ne álmodhatna nagyot az osztrák gyártó? Így van ezzel a csapatfőnök Francesco Guidotti is.

A télen elvégzett munka alapján még nehéz volt belőni, hol is tartunk” – kezd bele a KTM helyzetének elemzésébe Guidotti. „Aztán a teszteken már látszott, hogy van egy jó alapunk. Ekkor viszont még mindig nem tudhattuk, hol állunk a riválisokhoz képest. Nem akartunk se a túlzott optimizmus, se a túlzott pesszimizmus csapdájába esni. Tudtuk, hogy egy versenyhétvégének más a dinamikája. Aztán jött egy második hely és egy győzelem…

Így azért igen pozitív az első két futam összképe. „Voltak csapatok, akik nem tudták átvinni a szezonra a teszteken mutatott tempójukat. Ezeket a hibákat is ki kell használnunk a riválisok részéről. Van egy jó motorunk, viszont még mindig csak két futamot teljesítettünk, és van még 19 másik. Stabil teljesítményre van szükségünk és továbbra is két lábbal kell állnunk a földön. Most egyelőre élvezzük a jó szezonkezdés áldásos hatásait, és ez megerősít bennünket abban, hogy nem kell teljesen újratervezni mindent.

Guidotti két futam után nyilván nem akar túl nagy szavakat használni, de hallatszik szavaiból a pozitív szezonkezdet. „Folytatni kell ezt a jó kezdést, és megtalálni a folytonosságot, ami régebben hiányzott. Első-második helyeket persze nehéz lenne ezek után is hozni, de ez a cél. Ezt akarjuk.

ForrásGPOne