2023. június 03. 22:27
KezdőlapMotoGPTöbben is cidrizhetnek az argentin MotoGP-futamtól

Többen is cidrizhetnek az argentin MotoGP-futamtól

- Hirdetés -

Jelentősen más fizikai igénybevételre számíthat majd a MotoGP mezőnye Indonéziához képest az Argentin Nagydíj helyszínén.

Az elmúlt két évben a MotoGP mezőnye a Covid-19 járvány következtében egyszer sem tudott elutazni Termas de Río Hondóba, az Argentin Nagydíj helyszínére. A katari szezonnyitó és a legutóbbi indonéz futam után ezt az időszakot a bajnokság és az ország végre-valahára maga mögött hagyhatja, de a verseny jó alapos felkészülést igényel majd. Ezt többen ki is emelték a mezőnyből.

A termasi pályát egyébként is keveset használják, most pedig még inkább, így mindenképp poros aszfalt fogadja majd a versenyzőket. Ráadásul többen még csak nem is jártak itt az elmúlt két év elmaradó futamai miatt, így ez is hozzáad a nehézségekhez. Ilyen a tabella első két helyezettje, Enea Bastianini és Brad Binder is.

- Hirdetés -

A Ducati számára tradicionálisan nem túl kedves helyszín Termas: az olaszok nem hogy nyerni nem tudtak még az argentin futamon, még dobogóra is csak kétszer állhattak az eddigi hatból. Ezt mindkétszer Dovizioso révén tudták megcsinálni, aki 2015-ben második, négy évvel később pedig harmadik lett. Ezen kívül kifejezetten emlékezetes a 2016-os futam, és nem éppen jó értelemben. 2016-ban ugyanis két ducatis ütközött, miután Iannone megtorpedózta hátulról a már említett Dovit. A két olasz ekkor a második helyért harcolt.

Egyelőre nem éppen optimista a vb-címvédő Fabio Quartararo sem az argentin esélyeket illetően. A francia nehéz versenyre számít. Sőt. „Az argentin futam lesz számomra a szezon egyik legnehezebb futama. Olyan változásokat eszközöltünk a motoron, amelyekkel elég nehezen is alakulhat a szezon eleje. De persze mindent meg fogok tenni azért, hogy a legtöbbet hozzam, hozzuk ki ezekből a versenyekből is.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -