2024. április 19. 15:47
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu most már csak magáért küzd

Razgatlıoğlu most már csak magáért küzd

Tavaly érzelmi motiváció is volt a Superbike-világbajnoki cím felé vezető úton Toprak Razgatlıoğlu számára. Motiváció persze most is van, de ez azért átalakult.

Hat egymást követő vb-cím után Jonathan Rea 2021-ben már nem tudott ott maradni a Superbike-világbajnokság trónján, miután Toprak Razgatlıoğlu letaszította onnan. A török számára így tehát új szerepkörben folytatódik 2022-től a karrierje: ezúttal már rajta van a célkereszt vb-címvédőként.

Razgatlıoğlu elmondta, tavaly volt egy extra motivációja is, ez mostanra viszont átalakult.

Egy ilyen szezon után hirtelen mindenki felfedez téged, és meglátja, mire is vagy képes valójában” – avat be minket az általa tapasztalt változásokba Razgatlıoğlu. „De én magam viszont semmit nem változtam. Most, a 2022-es szezon előtt pedig nonstop dolgozunk. A cél természetesen idén is a harc a világbajnoki címért. Idén viszont már csakis magamért küzdök. Tavaly azért is szerettem volna megszerezni a világbajnoki címet, hogy az apámat büszkévé tehessem. Idén most már csakis magamért küzdök.

Tavaly Razgatlıoğlu Jonathan Rea-vel és Scott Reddinggel csatázott nagyot. Redding egyelőre küzd a BMW-vel, így pedig a tesztek alapján Álvaro Bautista lehet ennek a háromszögnek a harmadik csúcsa.

A Superbike-világbajnokság versenyeivel kapcsolatban az az igazán izgalmas, hogy rengeteg motoros oda tud érni a dobogóra. A győzelemre esélyesek száma persze már nem ekkora, de ha olyan marad a szezon, mint tavaly is volt, hihetetlen évnek nézünk elébe” – fogalmazott a rá (is) váró csatával kapcsolatban Rea. „A célunk ugyanaz, mint tavaly. Ugyanúgy készültünk 2022-re is, mint a tavalyi szezonra. Persze tanulnunk kell a 2021-ben elkövetett hibáinkból.

Forráscrash.net