2024. április 25. 15:48
KezdőlapMotoGPViñales: Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk

Viñales: Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk

Maverick Viñales számára nem alakult túl jól az előző két futam, de úgy véli, képes lesz értékelhető teljesítményt nyújtani.

Az Aprilia versenyzője a katari futamon 12., míg az indonéz nagydíjon mindössze 16. lett. Ismerve a spanyol múltját, elmondhatjuk, hogy ez nem a legerősebb kezdés tőle. A 27 éves pilóta még úgy gondolja, hogy eredményei futamról futamra javulni fognak majd.

„Azt az irányt követük, amin elindultunk.” – kezdi Viñales, szavait a Speedweek.com idézi – „Hozzászoktam a motorhoz, ami jól működik, szóval elégedett vagyok. Hétvégéről hétvégére szeretnénk fejlődni. Még abban az esetben is, ha a hétvége olyan rövid, mint a mostani, nem változik az elképzelésünk. Fel akarunk zárkózni, amilyen gyorsan csak lehet. Mandalika után természetesen nem voltunk elégedettek, mert egy sokkal jobb eredményben reménykedtünk.”

„Az indonéziai bemelegítő edzésen nagy lépést tettünk előre, ezt az irányt szeretnénk folytatni Termasban is. A vége felé azt vettük észre, hogy hasonló ritmusban haladunk, mint Fabio Quartararo.”

„Ha megérkezem egy versenypályára, minden új számomra. A tesztek alatt volt néhány olyan nap, amikor minden klappolt, így volt ez Indonéziában is. Amikor később Katarba érkeztünk, máshogy éreztem magam a motoron, és ez az átállás nagyon nehéz számomra. Azon dolgozunk, hogy mire a bemelegítő edzés következik, addigra körülbelül egy másodpercet tudjunk javítani a köridőnkön.”

Viñales megszólalt az osztrák pálya módosításával kapcsolatban is. Emlékezhetünk, 2020-ban egy majdnem tragédiába torkolló baleset történt, mikor Zarco és Morbidelli ütköztek, a 2 pilóta nélkül tovább száguldó versenygép pedig kishíján eltalálta a kanyarból kifelé érkező Viñalest és Rossit. Szerencsére mindkét versenyző sértetlenül megúszta a horrorisztikus esetet.

„Részese voltam a történteknek igen, csak néhány milliméter választott el attól, hogy eltaláljon a motor. Ezért nagyon nem mindegy, hogy alakítják át a kanyart vagy a sikánból kivezető részt. Mindenesetre örülök a változtatásnak.”