2024. április 24. 22:18
KezdőlapMoto2Schrötter és Alcoba bizakodóak a texasi futamot illetően

Schrötter és Alcoba bizakodóak a texasi futamot illetően

Marcel Schrötter és Jeremy Alcoba pozitív emlékekkel tér vissza Austinba, és remélik, hogy előkelő helyen végeznek majd a hétvégi futamon.

A német pilóta 2019-ben másodikként zárta a texasi versenyt. A rendkívül rutinos Schrötter nem igazán érti, hogy mi nem állt össze számára az eddigi futamokon, de minden erejével azon van, hogy bizonyítson. Austin pedig egy tökéletes helyszín lenne erre a célra.

Schrötter szavait a Speedweek.com idézi:

„Tavaly hatalmas csalódás volt számomra, hogy Austinban nem szereztem pontot, tekintve, hogy 2019-ben milyen erős voltam és nagyon jól fekszik nekem ez a pálya. Azzal a tudattal vágok neki a futamnak, hogy milyen nehéz is volt számunkra ez a verseny 2021-ben. Nagyon sok munka áll előttünk, hogy ebből a mélységből kikászálódjunk, ahol most vagyunk. Austinban kezdettől arra kell majd koncentrálnunk, hogy a motoron minden stimmeljen. Egy konstans sémát kell kidolgoznunk, és nem várni ezzel a vasárnap reggeli bemelegítő edzésig. A célunk az, hogy lépésről lépésre elérjük a Top10-es helyezéseket. Ezért a célért pedig nagyon keményen fogunk dolgozni.”

Schrötter csapattársa, Alcoba is megszólalt a téma kapcsán:

„2021-ben voltam először Austinban. A pályát már láttam korábban TV-ben, és az volt az érzésem, hogy nagyon fog tetszeni. Egy nagyon gyors és nehéz pályáról van szó, de tavaly még a Moto3-ban harmadik rajthelyről indultam és hatodikként zártam. Gyorsabb voltam, mint amire számítottam, így ez az aszfaltcsík lett az egyik kedvencem. Tudom, hogy nagy a szakadék a Moto3 és a Moto2 között, de próbálom a legjobbat kihozni ebből a hétvégéből. A célom az, hogy gyors legyek és pontokat tudjak szerezni. Hogy őszinte legyek, igazából minden pálya új számomra a Moto2-es motorral.”