2024. március 28. 12:02
KezdőlapMotoGPMiller nem tudja, mihez kezd 2022 után

Miller nem tudja, mihez kezd 2022 után

Jack Miller jövője egy ideje már a levegőben lóg, és maga az érintett sem tudja még, mi történik vele a szezon végeztével.

Érdekes módon mindkét gyári ducatis kifejezetten gyengén kezdte a 2022-es MotoGP-szezont, Jack Miller például legutóbb Argentínában csak tizennegyedik lett. Millerből dőlt a panasz, hogy senkit nem tudott az egész verseny során megelőzni. Ezek után megint lábra kaptak azok a pletykák, miszerint egyáltalán nem biztos a helye a szezon lejártával.

Nem beszéltünk még erről” – felelt Miller a Motorsport.com ezt firtató kérdésére még csütörtökön. „Innentől pedig mit tudok csinálni? Adom a legjobbamat. Akármi történik, úgysem tudok rajta változtatni. Időről időre ilyen pozícióba kerülök, de semmi értelme nem lenne, hogy állandóan stresszeljek ezen.

Na jó, azért Miller önérzetét bántja rendesen a bánásmód, amiben részesül. „Nekem jelenleg az egyetlen eszköz a kezemben, hogy a pályán a lehető legjobb eredményeket érem el. Szóval egyelőre egy szó sem esett erről részükről, ami nyilván fáj. Így ott hagynak engem a pusztában. De mit tudsz tenni ez ellen?

Nem segít Miller lelki békéjén az évről évre gördülő szerződés. Így ugyanis nincs folytonosság az életében. „Ilyenkor az ember idővel elkezd magában kételkedni, hogy ez miért történik vele. De ez sajnos nem tőlem függ. Marad az, hogy én a legjobbamat nyújtom, aztán ha ez nem elég, akkor meg mit tudom én. De azért maradnék még egy ideig.

Miller persze felkészült arra az esetre is, ha innen mennie kell. „Nyilván beszéltem más csapatokkal is. Nem egy kib*szott szelet sonka vagyok, amit levághatnak. Biztos vagyok benne, hogy találok magamnak helyet akkor is, ha itt nem lenne maradásom. 2020-ban is voltam már hasonló helyzetben, amikor Jorge jött helyettem. Akkor is tulajdonképpen munka nélkül voltam. De tudok olyanokat, akik szívesen vennék a munkámat. Egyáltalán nem stresszelek emiatt.