2024. április 20. 15:37
KezdőlapMotorsportPhilipp Öttl helyettesíti Chaz Davies-t Le Mans-ban

Philipp Öttl helyettesíti Chaz Davies-t Le Mans-ban

Megvan ki helyettesíti a Zanettit helyettesítő Chaz Davies-t – Philipp Öttl ugrik be helyette a Ducati Endurance csapatban, az endurance-világbajnoki szezon nyitóhétvégéjén, a Le Mans-i 24 óráson.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a sérült Lorenzo Zanetti-t helyettesítő háromszoros Superbike-világbajnok Chaz Davies mégsem tud elindulni a Le Mans-i 24 órás versenyen betegsége miatt. Ismét szükség volt pótlást keresni, a Superbike újonc, Philipp Öttl lesz ott helyette a futamon.

A Ducati Endurance gyári csapatának állandó felállása Xavi Fores, David Checa, Lorenzo Zanetti és Marc Moser. Zanetti azonban számos csonttörést, tüdőzúzódást és belső sérüléseket szenvedett az Olasz Superbike Bajnokság misanói futamán történt balesete következtében. A 34 éves versenyzőt meg kellett műteni, és határozatlan időre búcsút kell intenie a versenyzésből. A tegnapi napon hidegzuhanyként érkezett a nyilatkozat Chaz Daviestől, hogy tervei ellenére mégsem tud ott lenni Franciaországban a hétvégén.

Az ERC ezért villámgyorsan szerződtette Philipp Öttl-t, aki az aragóniai világbajnoki nyitónapon két 13. helyezéssel hibátlan teljesítményt nyújtott a fő futamokon. „A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti felvette a kapcsolatot Philipp Go Eleven nevű csapatával, és megkérdezte, hogy tudna-e versenyezni” árulta el édesapja, Peter Öttl. „Aztán minden nagyon gyorsan ment, Philipp szerda este érkezett meg Franciaországba, én pénteken követem. Ma reggel ült először motorra, az első szabadedzésen rögtön a leggyorsabbak voltak”.

Az ERC Ducati legjobb ideje 1:35.460 volt, míg a YART 0.322 másodperccel lemaradva a második helyen végzett. A gyári csapatok közül a BMW, a Honda és a Suzuki következik utánuk.