2024. április 25. 17:17
KezdőlapMotorsportGyengén kezdett, de egyelőre nem pánikol Tom Sykes

Gyengén kezdett, de egyelőre nem pánikol Tom Sykes

13 év Superbike-világbajnokság után tért vissza hazája sorozatába Tom Sykes. A kezdés nem volt éppen problémamentes…

Utolsó teljes szezonját a brit Superbike-bajnoki mezőnyben még 2008-ban futotta Tom Sykes, majd a világbajnokságba szerződött. Egészen tavalyig aztán itt is versenyzett, 2013-ban pedig világbajnoki címet is ünnepelhetett. 2012-től 2017-ig, vagyis hat szezonon keresztül soha nem végzett a top 3-on kívül összetettben, az utóbbi időben viszont elkezdett visszaesni a teljesítménye.

Sykes 2022-re tehát a BSB-be szerződött, és a Paul Bird Motorsport versenyzője lett, amely idén VisionTrack Ducati néven fut. A szezonkezdet nem alakult túl jól a 36 éves angol motoros számára. Az első versenyen ugyan még pontot tudott szerezni, de azt is csak a 12. helyen. A következő versenyen aztán kiesett, és a harmadik Silverstone-i futamot bár befejezte, akkor már csak tizenhatodik lett.

Nyilván nem ezeket az eredményeket vártuk” – ismeri el Sykes. „Ez viszont nagyon sok szempontból egy különleges pálya. A többi helyszínen eddig nagyon jól működött a motor, szóval egyelőre nem pánikolunk.

Az alapján, ahogy a versenyei alakultak, érdekes gondolatmenet Sykes-é, ugyanis szerinte ahogy haladtunk előre az időben, úgy ment egyre jobban. Pontot viszont az elsőn szerzett.

Az első verseny messze volt az ideálistól, aztán a következő kettőre változtattunk néhány dolgon. Ez aztán már segíteni tudott az utolsó versenyen. Csak épp feltartott egy körönként 4 tizeddel lassabb rivális, és mire őt letudtam, a boly előttem már messze járt. Szóval találtunk biztató dolgokat, amivel akár egy top 10 is összejöhetett volna. Egyelőre üldözzük a riválisokat, de az Oulton Parkban lesz mire építkezni.

Tom Sykes első versenyen szerzett négy pontja jelenleg a tabella 16. helyére elegendő. Csapattársa, Josh Brookes nyolc ponttal 12. összetettben.

ForrásVisor Down